OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vragen over haarmassa beantwoord

 • favoriet

Last van dunner wordend haar? Vichy vertelt je alles wat je moet weten over haarmassa en legt uit hoe Dercos Densi-Solutions kan helpen om je haar dikker te maken en te versterken.

Wat is haarmassa?

Anders dan volume of dikte wordt haarmassa bepaald door drie verschillende factoren. Namelijk de hoeveelheid haren, de dikte van elke haar en de algemene sterkte en weerstand van je haren. Het verouderingsproces, net als blootstelling aan externe factoren zoals uv-stralen, vervuiling, roken of slechte voeding, kan er toe leiden dat je haarmassa afneemt. Dit resulteert in een dunnere look, zonder dat je haar verliest.

Elisa Simonpietri, Wetenschappelijk directeur bij Vichy, legt uit: “Anders dan bij haarverlies wat het aantal haren op je hoofd bepaald, leidt een verlies van haarmassa tot een afname van zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van je haren.” Bij dunner haar neemt het aantal haren meestal af, maar wat je vooral merkt is dat je haren zichtbaar dunner en brozer worden. Daarnaast is het zo dat haarverlies kan voorkomen in een korte tijd, bijvoorbeeld door stress of hormonale veranderingen. Dunner haar is daarentegen vaak een resultaat van veroudering met een steeds zichtbaarder effect over de jaren heen.

Hoe vermindert de haarmassa bij dunner wordend haar?

Dunner wordend haar ontwikkelt zich door de jaren heen, meestal aan de hand van een aantal opvolgende stadia. In het begin lijkt je haar vooral breekbaar te worden en minder bestand tegen verzorging zoals borstelen en stijlen. Daarnaast zijn je haarpunten eerder geneigd om te splijten. Ook al is dun haar niet per se slecht verzorgd haar. De afname in haarmassa zorgt er voor dat deze problemen veel zichtbaarder worden. Het haar voelt ook dunner aan wanneer je het aanraakt. Een afname in haarmassa is vooral merkbaar als jij je haren in een staart doet.

Gelukkig heeft Dercos Densi-Solutions zich bewezen. Dercos Densi-Solutions maakt de haarvezels dikker waardoor ze een sterkere weerstand krijgen. Na 6 weken gebruik, gaf 88% van de deelnemers aan dat hun haar merkbaar dikker was geworden. Nog eens 96% gaf aan dat ze merkten dat hun haarvezels sterker en steviger waren geworden.[1]

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtsbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Densi-Solutions Balsem voor voller haar | Vichy

  DERCOS

  Densi-Solutions Balsem voor voller haar

  Conditioner

  Versterkende balsem voor fijn en verzwakt haar. Hydrateert de hoofdhuid voor gezonder uitziend haar.

 • Densi-Solutions Verzorging voor voller haar | Vichy

  DERCOS

  Densi-Solutions Concentraat voor voller haar

  Haarverzorging tegen haaruitval

  Geconcentreerde verzorging voor de hoofdhuid, voor sterker, voller uitziend haar.

 • Densi-Solutions Shampoo voor voller haar | Vichy

  DERCOS

  Densi-Solutions Shampoo voor voller haar

  Shampoo

  Shampoo voor voller haar, voor vrouwen met fijn en verzwakt haar. Revitaliseert de hoofdhuid en versterkt het haar.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top