OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vragen over haarmassa beantwoord

Last van dunner wordend haar? Vichy vertelt je alles wat je moet weten over haarmassa en legt uit hoe Dercos Densi-Solutions kan helpen om je haar dikker te maken en te versterken.

Wat is haarmassa?

Anders dan volume of dikte wordt haarmassa bepaald door drie verschillende factoren. Namelijk de hoeveelheid haren, de dikte van elke haar en de algemene sterkte en weerstand van je haren. Het verouderingsproces, net als blootstelling aan externe factoren zoals uv-stralen, vervuiling, roken of slechte voeding, kan er toe leiden dat je haarmassa afneemt. Dit resulteert in een dunnere look, zonder dat je haar verliest.

Elisa Simonpietri, Wetenschappelijk directeur bij Vichy, legt uit: “Anders dan bij haarverlies wat het aantal haren op je hoofd bepaald, leidt een verlies van haarmassa tot een afname van zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van je haren.” Bij dunner haar neemt het aantal haren meestal af, maar wat je vooral merkt is dat je haren zichtbaar dunner en brozer worden. Daarnaast is het zo dat haarverlies kan voorkomen in een korte tijd, bijvoorbeeld door stress of hormonale veranderingen. Dunner haar is daarentegen vaak een resultaat van veroudering met een steeds zichtbaarder effect over de jaren heen.

Hoe vermindert de haarmassa bij dunner wordend haar?

Dunner wordend haar ontwikkelt zich door de jaren heen, meestal aan de hand van een aantal opvolgende stadia. In het begin lijkt je haar vooral breekbaar te worden en minder bestand tegen verzorging zoals borstelen en stijlen. Daarnaast zijn je haarpunten eerder geneigd om te splijten. Ook al is dun haar niet per se slecht verzorgd haar. De afname in haarmassa zorgt er voor dat deze problemen veel zichtbaarder worden. Het haar voelt ook dunner aan wanneer je het aanraakt. Een afname in haarmassa is vooral merkbaar als jij je haren in een staart doet.

Gelukkig heeft Dercos Densi-Solutions zich bewezen. Dercos Densi-Solutions maakt de haarvezels dikker waardoor ze een sterkere weerstand krijgen. Na 6 weken gebruik, gaf 88% van de deelnemers aan dat hun haar merkbaar dikker was geworden. Nog eens 96% gaf aan dat ze merkten dat hun haarvezels sterker en steviger waren geworden.[1]

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtsbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Wat is collageen?

Ingrediënten

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4