OK

OK Cancel

Thank you

Close

Gezonde gewoontes: waarom hydratatie belangrijk is voor uw huid

Als u uzelf (zoals zovele) ook elke dag voorneemt om meer water te drinken hebben wij de motivatie die u nodig heeft! Lees verder en kom er achter waarom optimale hydratatie u kan helpen om de huid te verzorgen.

Waarom hydratie belangrijk is voor de huid

We weten allemaal dat genoeg water drinken de huid een gezonde gloed geeft, maar wat gebeurt er precies onder de oppervlakte wanneer we er voor zorgen goed gehydrateerd te zijn? Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan externe factoren zoals vervuiling en UV-stralen. Deze factoren zorgen voor schade aan de barrièrefunctie van de epidermis. Dehydratatie zorgt er voor dat onze huid er dof uitziet en droog wordt. Wanneer de huid voldoende van binnenuit is gehydrateerd, zorgt dit er voor dat de huidbarrière versterkt wordt om zo schade, te helpen voorkomen. Wat betekent dit in de praktijk voor u? Een huid die er niet alleen beter uit ziet en beter aanvoelt, maar ook zijn beschermde rol effectiever kan uitvoeren[1].

Dagelijkse tips om uw hydratatie op pijl te houden

De huid van binnenuit hydrateren gaat hand in hand met het hydrateren van de huid aan de buitenkant. Kies daarom gezichtsverzorgingsproducten met ingrediënten die het vasthouden van water bevorderen zoals glycerine en hyaluronzuur. Deze zorgen er voor dat vocht vast gehouden wordt wanneer het warm of koud buiten is.

Om uw ochtend goed van start te laten gaan is het belangrijk om te beginnen met het aanbrengen van een booster of serum. De lichte textuur van deze producten kan goed intrekken in de huid. Met elf ingrediënten dankt Vichy’s Minéral 89 booster zijn naam aan de ongelofelijk hoge concentratie van Vichy Mineraliserend water. 89% om precies te zijn (tot 69% meer dan vorige formules). Gebruik hierna een rijke dagcrème zoals Vichy Aqualia Thermal extrasensitive bovenop de voordelen van de vorige stap en voorzie de huid van een beschermend, intens hydraterend laagje. Vergeet tot slot ook niet uw huid gedurende dag te blijven hydrateren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water

  MINERALISEREND THERMAAL WATER

  Mineraliserend Thermaal Water

  Gezichtsreiniging

  Rijk aan een hoge diversiteit van mineralen. Maakt de huid sterker en zichtbaar stralend.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4