OK

OK Cancel

Thank you

Close

Waarom komen huidallergieën meer voor tijdens de menopauze en hoe deze te verzachten?

Het komt tijdens de menopauze bijzonder vaak voor. De huidbarrière komt, door alle veranderingen in het lichaam, onder vuur te liggen. Laten we zeggen dat de ‘muren’ van uw huid daardoor niet meer zo hoog en sterk zijn als voordien.

Waarom komen huidallergieën meer voor tijdens de menopauze en hoe deze te verzachten?

Net om die reden ontstaat een droge huid of andere ongemakken. Wees gerust, er zijn voldoende tips en tricks die u kunt gebruiken om deze allergieën te verzachten.

Hormonale veranderingen tijdens de menopauze kunnen reacties veroorzaken

Een afname van oestrogeen en androgenen tijdens de menopauze verandert de cel- en immuniteitsfuncties die verantwoordelijk zijn voor allergische reacties van de huid. De vermindering van oestrogeenhormonen verzwakt de huidbarrière, die vervolgens inwerken op cellen en eiwitten die allergieën kunnen veroorzaken.

Naarmate de huid dunner, droger en meer geïrriteerd raakt, wordt ze een stuk vatbaarder voor allergieën.

Daarom raden we nadrukkelijk aan om milde reinigingsmiddelen en vochtinbrengende crèmes met een lage pH-waarde te gebruiken. Een passend huidverzorgingsroutine speciaal gericht om de veranderingen van de huid tijdens de menopauze te verzachten.

Bij irritaties van de huid, raden we aan om een huidexpert te raadplegen of een apotheek die u gepast advies voor uw probleem zal geven.

Belangrijk om te onthouden

Allergieën komen vaker voor bij een uitgedroogde - gevoelige huid tijdens de menopauze.

Wat kunt u ertegen doen?

Milde reinigingsproducten en vochtinbrengende crèmes met een lage pH-waarde kunnen een antwoord bieden op deze allergieën.

go to top