OK

OK Cancel

Thank you

Close

JE PROFESSIONELE 
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

START NU

Skin ageing algorithm background

Wanneer begin je met anti-rimpel crème?

Op welke leeftijd zou je een anti-rimpel crème moeten gebruiken? Een veelgestelde vraag met geen eenduidig antwoord. Wij van Vichy leggen uit waar je keuze op gebaseerd zou moeten zijn.

Huidveroudering tegengaan

Naarmate jij ouder wordt, wordt je huid ook ouder. Daar is niets aan te doen. Maar je kan wel zoveel mogelijk doen om ervoor te zorgen dat je huid zo lang mogelijk mooi en jong blijft gedurende de jaren. Naast een aantal tips voor een mooie huid, geven wij je een aantal tips voor het gebruik van een anti-rimpelcrème en wat huidveroudering betekent voor jouw huidtype.

Huidveroudering tegengaan staat voor een groot gedeelte gelijk aan het voorkomen van uitdroging van de huid en het beperken van schade door de zon. Maar verder zijn er ook een aantal andere factoren die kunnen leiden tot rimpels of een slappe huid, zoals stress, ongezond eten, vervuiling en vermoeidheid. Alle externe factoren die de huid beinvloeden noemen wij ook wel ‘ het exposoom’.

Gebruik altijd met een goede zonnebrandcrème of dagcrème met spf om je te beschermen tegen uv-stralen. Daarnaast is het belangrijk dat jij je huid goed gehydrateerd houdt en voorziet van de nodige mineralen en vitamines.

Dit zijn de beauty basics als het om anti-aging gaat, maar wanneer is dit niet meer voldoende?

Op welke leeftijd begin jij met anti-rimpel crème?

In je tienerjaren tot halverwege de twintig heeft huid weinig behoefte aan verzorging, op wat onzuiverheden als puistjes en mee-eters na. Maar vanaf je 25e ondergaat je huid een verandering. Het collageen en de elastine, wat je huid stevig en elastisch houdt, neemt af. Vaak begin je vanaf deze leeftijd ook de eerste tekenen van huidveroudering te merken. Je krijgt wallen na een korte nacht, kleine rimpeltjes en fijne lijntjes beginnen zich te tonen en af en toe heb je een futloze teint.

Vanaf je 25e levensjaar
Dit is het moment om aan je eerste anti-rimpelcrème te beginnen. Nu kan je uit een hele reeks crèmes en serums, maar je bent nog niet toe aan een zware anti-rimpelcreme. Ook al is het niet schadelijk, het heeft ook geen nut. De zwaardere anti-rimpelcrèmes helpen de huid te herstellen en bouwen weefsel op, maar op dit moment heb is dat niet jouw probleem. Zoek dus een anti-rimpelcrème die past bij jouw leeftijd en meer gericht is op het voorkomen van huidveroudering en het verzorgen van de huid. Slow Age is de verzorgingslijn die de opkomende tekenen van huidveroudering tegengaat. Met deze eerste dagcrème bescherm jij je huid tegen externe agressies en zorg je huid gladder, mooier en vooral jeugdiger oogt.

Na je dertigste
30 jaar worden is voor velen van ons al een behoorlijke stap. Voor je gevoel ben je nu niet meer ‘ jong’. De veranderingen in je huid hebben geleid tot een slappe huid en de fijne lijntjes in je gezicht zijn prominenter aanwezig. Rond deze leeftijd moet je overwegen om over te stappen op een anti-rimpelcrème die de tekenen van huidveroudering bestrijdt. Deze anti-aging crèmes hebben een corrigerende werking om rimpels te verminderen en verdere huidveroudering tegen te gaan. Liftactiv is de anti-aging lijn met de meest uiteenlopende producten. Naast dagcrèmes, zijn er nachtcrèmes, serums en speciale producten voor de oogcontour beschikbaar. Deze producten hebben allemaal een diepe anti-rimpel werking en met de Liftactiv Anti-Oxidanten booster vol vitamine C kan jij je huid een verbeteringskuur geven.

Tijdens en na de overgang
Tijdens de overgang ondergaat je gehele lichaam opnieuw een flinke verandering. Dit heeft ook zijn impact op de huid. De hoeveelheid oestrogeen in je lichaam neemt af, je huid maakt nog minder collageen aan, de huid wordt dunner en de huid wordt vaak ook aanzienlijk droger. Om deze reden krijgen vrouwen na hun 50e hangende wangen, een vale teint en natuurlijk diepe rimpels die prominent in het gezicht aanwezig zijn. Vanaf dit moment heeft je huid behoefte aan rijke en voedende crèmes die de gedehydrateerde huid verzorgen en de effecten van de menopauze tegengaan. De producten van Neovadiol zijn afgestemd om de effecten van de overgang tegen te gaan en je huid weer een gezonde gloed te geven, zoals bijvoorbeeld de Neovadiol Rose Platinium dagcrème.

Wat voor huidtype heb jij?

Het is niet mogelijk om te voorspellen op welke leeftijd je rimpels krijgt. Dit heeft namelijk ook te maken met je huidtype. Een vette huid is meestal wat soepeler, waardoor rimpels minder snel zichtbaar worden. Echter moet je deze huid wel vaker reinigen om onzuiverheden te voorkomen. De kans op rimpels is veel groter bij een droge of zeer droge huid. Het is voor mensen met een droge huid heel belangrijk om deze te hydrateren. Gebruik een moisturizer of een crème van Aqualia Thermal om je huid te hydrateren. Daarnaast kan je gebruik maken van de crèmes van Nutrilogie om de zeer droge, gevoelige huid intensief te voeden.

Tips van Vichy

We geven je een aantal tips die jij nog kunt gebruiken om huidveroudering tegen te gaan in het dagelijks leven. Zorg ervoor dat je dieet en je levensstijl geen slechte invloed hebben op je huid. Slaap voldoende en eet gevarieerd. Daarnaast moet je ook rekening houden met het reinigen van je gezicht om alles uit je anti-rimpelcréme te halen. Let er ook op dat je af en toe tijd neemt voor jezelf, want stress en zorgen zijn vaak van ons af te lezen. Vergeet als laatste niet om je dagelijks in te smeren om uv-gerelateerde schade te voorkomen.

Lees ook onze tips voor een mooie huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top