OK

OK Cancel

Thank you

Close

Dunner wordend haar? Minder volume? Ontdek welke shampoo helpt.

Je haar bezorgt je kopzorgen… Het verliest aan kracht, aan volume... Je ziet er zelfs tegen op om het te wassen, uit schrik om nog meer haar te verliezen… Heb je al eens een behandelende shampoo tegen haaruitval gebruikt? Lees hier hoe je je haar een flinke oppepper geeft!

Ups en downs van het haar

Slierten haar in de douche vinden is nooit leuk… En toch is dat de normaalste zaak van de wereld! De levenscyclus van een haar duurt ongeveer drie jaar en bestaat uit drie fasen: een groeifase (haar groeit ongeveer 0,3 mm/dag), een “regressie- en uitvalfase” en tot slot een rustfase of slaapfase waarin de lege haarfollikel zich voorbereidt om een nieuwe haar te gaan produceren. Deze cyclus herhaalt zich in de loop van ons leven zo’n 25 keer. Soms wordt de groeifase korter en de slaapfase langer, waarbij ze van 2 naar 12 maanden kan evolueren: hoe langer deze fase wordt, hoe langer de haarbulbus leeg blijft… Zodat de haardos geleidelijk aan dunner wordt.

Niet bang zijn om je haar te wassen…

Je haar wassen is een vaste gewoonte die essentieel is voor een goede hygiëne. Je kunt gewoon niet zonder. Maar wie met dunner wordend haar kampt, ziet er soms tegenop en is bang om op die manier nog meer haar te verliezen. Wees echter gerust, dat is echt maar een indruk! Aarzel niet om je haar twee keer per week een zachte shampoobeurt te geven. “Haar valt echt niet minder uit als je het niet wast!”, stelt Pascale Mora ons gerust. Haar tip voor broos en verzwakt haar? “In de plaats van de verzorgende shampoo stevig op het hoofd in te wrijven is het beter hem eerst te laten schuimen in de handen en die emulsie dan aan te brengen op het haar”.

Welke shampoo voor een volumeboost?

“Het haar wassen met shampoo kan ook gebeuren ter afwisseling met een gerichte behandeling tegen haaruitval”, aldus Pascale Mora. “Kies voor zachtheid, om de hoofdhuid niet te irriteren. Een shampoo is per definitie een product dat wordt uitgespoeld: er blijven dus minder actieve bestanddelen achter op de hoofdhuid, maar die hebben een onmiddellijk densifiërend en omhullend effect op het haar. Wat is de gezonde formule voor dunner wordend haar ? “Eén met enerzijds reinigende polymeren die een goed glijdend vermogen hebben om het haar goed te scheiden en zo volume te geven, en anderzijds structurerende polymeren die het haar verstevigen en structuur geven”, legt Pascale Mora uit. Zo wordt ook dun haar omhuld zonder dat het verzwaart. Het haar glanst en  volume is gegarandeerd!

De hoofdhuid masseren

Bij mensen met uitdunnend haar is de haarbulbus wat samengekneld door een te harde collageenlaag. Hierdoor wordt de microcirculatie belemmerd en krijgt de bulbus niet voldoende noodzakelijke voedingsstoffen. En een verzwakte bulbus leidt tot uitvallend haar… Door te masseren ga je de microcirculatie stimuleren, voor stralend en gezond haar.

3 professionele tips voor meer volume!

Regel nr. 1: Het haar na het wassen niet droogwrijven met een handdoek, want op die manier kan je de beschermende haarschubjes beschadigen. Het is beter om je haar op te rollen in je handdoek en zo “natuurlijk” te laten drogen!   Regel nr. 2: Wissel je haarscheiding van kant na elke wasbeurt. Hierdoor worden je haarwortels opgelicht en krijgt je kapsel meer beweging en volume.     Regel nr. 3: Stel bij het föhnen de temperatuur van je haardroger in op lauw en gebruik een ronde borstel om de haarwortels op te lichten. Fixeer ze aan het eind van het föhnen met koude lucht om je kapsel extra luchtig te maken!

Shampoo tegen haaruitval

Het Vichy assortiment beschikt binnen de Dercos lijn over twee verschillende shampoos tegen haaruitval. Vichy Dercos energie shampoo is de enige anti-haaruitval shampoo met het cosmetisch molecuul aminexil tegen haaruitval. Vichy Dercos Neogenic beschikt over het stemoxydine molecuul en pro-dichtheid technologie. Daarmee zorgt de shampoo voor een vollere haardos en zal het de haargroei stimuleren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Onze expert

Pascale Mora
Directrice Wetenschappelijke Communicatie Vichy

go to top