OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

Wat is roos en hoe kan het verholpen worden?

Wat is roos?

Een misverstand dat we vaak horen omtrent roos is dat het ontstaat wanneer de haren (te) vaak worden gewassen. Wanneer de flora in de hoofdhuid verstoord wordt, ontstaat er roos. In de flora van onze hoofdhuid vinden we meer dan 10 soorten micro-organismen terug. Het geheel hiervan wordt ook vaak microbioom genoemd. Wanneer het microbioom wordt verstoord vindt er een versnelde afschilfering van de hoofdhuidcellen plaats, wat dan waargenomen wordt als roos. Het haartype bepaalt of we te maken hebben met vette of droge roos. Droge roos komt voor wanneer de schilfertjes goed zichtbaar zijn in het haar en op de schouders. Vette roos zorgt er voor dat de schilfertjes op de hoofdhuid blijven plakken wegens de hoge talgproductie. Wat beide roosvormen gemeenschappelijk hebben is jeuk. Een gevoelige hoofdhuid kent ook een sterkere reactie op roos, en zal naast jeuk ook mogelijk te kampen hebben met roodheid of een extreme afschilfering. Gelukkig kunnen we roos bestrijden!

Tips tegen roos

Complementeer het gebruik van een goede anti-roos shampoo met bijkomende maatregelen om roos tegen te gaan. Bij het wassen is het gebruik van een milde shampoo die pH-neutraal is steeds aangewezen. Heet water vermijden en niet te warm föhnen zijn ook belangrijk: warme temperaturen doen de hoofdhuid uitdrogen en verergeren roos. Ook is het van belang om steeds alle zeep en haarproducten uit uw haar te spoelen tijdens het wassen en overmatig gebruik van sprays, haarlak en gels te vermijden. Een hoofdhuidmassage is schitterend om de bloeddoorstroom te verbeteren in de hoofdhuid. Aarzel ook niet om een wandeling te maken bij mooi weer: Zonlicht heeft een positieve invloed op de hoofdhuid.

Anti-roos shampoo van Vichy

Het Dercos-gamma beschikt over 3 verschillende shampoos die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van roos: een anti-roos shampoo voor mensen met normaal tot vet haar, een product voor mensen met droog haar en een laatste voor personen met een gevoelige hoofdhuid. Voor de behandeling is het gebruik van de shampoo vier weken lang bij elke wasbeurt aanbevolen. Na deze vier weken durende kuur, gebruikt u de shampoo alsnog 1x per week ter onderhoud. Bij de andere wasbeurten blijft het gebruik van een milde shampoo (zie ”tips tegen roos”) steeds van groot belang zodat de hoofdhuid in balans blijft.

Bekijk hier het volledige aanbod van haarverzorgingsproducten van Vichy

go to top