OK

OK Cancel

Thank you

Close

Zonnebrandbescherming: Hoe de zon één van de grootste vijanden kan zijn van uw huid

Het valt niet te ontkennen dat wij onszelf aantrekkelijker voelen in de zomer. Maar zoals apothekersassistente Loubna Id Said uitlegt, kan de zon wel een wolf in schaapskleren zijn voor onze huid. Daar zijn drie redenen voor...

De zon verhult een doffe teint alleen maar...

Een gebruinde huid laat uw vale teint niet verdwijnen – die zit er nog steeds onder. Een doffe teint wordt veroorzaakt door ongeschikte huidverzorgingsproducten die de huid niet voldoende hydrateren. Maar ook lange UVA-stralen kunnen bijdragen aan een vale huid. Volgens Loubna Id Said is er maar één oplossing: “gebruik een hydraterende dagcrème onder een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 50+ voor lichte of gevoelige huid)”.

Blootstelling aan de zon maakt de huid dikker en veroorzaakt puistjes

Om zichzelf te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, produceert de huid melanine (waardoor de huid bruin wordt) en verdikt. Hoe dikker de huid, hoe minder glans en hoe slechter de huid in staat is om de actieve werkstoffen uit huidverzorgingsproducten op te nemen. Na de vakantie ontstaan vaak juist weer meer puistjes. Dus hoe kan de schade zo goed mogelijk beperkt worden? Het is van essentieel belang om de huid te beschermen met een hoge beschermingsfactor. “UV-stralen mogen dan wel de probleemgebieden van de huid uitdrogen, maar ze maken de huid ook dikker, verstoppen de poriën en zorgen dat de talg zich ophoopt. Scrub op vakantie uw gezicht niet meer dan een keer per week. Als u snel last hebt van een onzuivere huid, gebruik dan ook een crème met salicylzuur".

De zon maakt niet egaal bruin...

Daar zijn twee redenen voor. 1) “De gezichtshuid varieert in dikte. De zon is agressiever op de gezichtsdelen waar de huid het dunst is, waardoor daar sneller pigmentvlekken ontstaan. Het is heel belangrijk om het gezicht en de hals te beschermen met een goede zonnebescherming en die regelmatig opnieuw aan te brengen op de kwetsbare huidzones.” 2) Sommige lichaamsdelen zoals de benen worden minder blootgesteld aan de zon. Help uw huid met een zelfbruiner om gelijkmatig bruin te worden over het hele lichaam.

Lach ! U heeft vakantie

Modefotograaf Jair Sfez geeft ons advies over hoe u kunt stralen op uw vakantiekiekjes. Voordat de foto gemaakt wordt:
• Trek gekke bekken om de gelaatsspieren te ontspannen.
• Knijp even in uw wangen om ze mooi roze te maken.
• Bijt zachtjes op uw lippen om ze meer kleur te geven.

Klaar?
• 3/4 profiel is het meest flatteus, dus draai uw hoofd een beetje.
• Trek uw kin een beetje in en open de ogen vlak voor er wordt afgedrukt (of net voor de flits) om er sprankelend uit te zien.

Vichy Mineraliserend Water zit in al onze producten. Wilt u dit zelf ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

Jair Sfez

Modefotograaf

De oplossing van Vichy

 • Stick SPF 50+ Ideal Soleil Vichy

  IDÉAL SOLEIL

  Stick SPF 50+

  Zonnestick

  Voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een zeer hoge zonnebescherming voor de gevoelige zones.

 • Meest gelezen

  Heb ik een zonneallergie? Bekijk hier de symptomen

  Expert talk

  Heb ik een zonneallergie? Bekijk hier de symptomen

  Bent u wel erg gevoelig voor de zon? Bent u al rood als de zon tussen de wolken door begint te schijnen? En zoekt u bij de eerste zonnestraal direct een veilige schuilplaats? Het zou kunnen dat u een zonneallergie heeft.  Mensen met een zonneallergie zijn overgevoelig voor zonlicht. Wilt u weten of u een zonneallergie heeft? Bekijk dan de symptomen.

  Lees het artikel

  Expert advies: 5 belangrijke tips voor zonbescherming

  Expert talk

  Expert advies: 5 belangrijke tips voor zonbescherming

  We vinden het allemaal aangenaam als de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen en kunnen niet wachten om naar buiten te gaan en van het heerlijke weer te genieten. Toch is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. We stelden onze huid- en haarexpert Karin Voorkamp daarom 5 belangrijke vragen over zonbescherming en zonnebrandcrèmes.

  Veel mensen zijn al bekend met het belang van zonbescherming en zonnebrandcrèmes, maar toch is er soms onduidelijkheid over wat het nou precies doet, welke factor past er bij uw huid en hoelang is zonnecrème houdbaar? Karin, wat is uw advies voor goede zonbescherming en zonnebrandcrèmes?

  Lees het artikel

  Ontdek de SPF crèmes en make-up Vichy

  Expert talk

  Ontdek de SPF crèmes en make-up Vichy

  Naast de Ideal Soleil zonbescherming, biedt Vichy een selectie aan crèmes en make-up die een SPF bevatten. Dankzij deze crèmes met SPF kan jij je huid beschermen tegen dagelijkse blootstelling aan uv-stralen. Lees meer over onze crèmes met SPF en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4