OK

OK Cancel

Thank you

Close

Waarom u best zonnebrandcrème voor uw gezicht gebruikt?

Waarom u best zonnebrandcrème voor uw gezicht gebruikt?

We hebben eerder al geschreven dat een goede zonbescherming zéér belangrijk is om uzelf te beschermen tegen huidveroudering en huidkanker. Ook al ziet u de zon niet, hij is wel degelijk aanwezig. Dus regen of zonneschijn, het hele jaar door beschermt u idealiter uzelf tegen UV-stralen. Aangezien uw gezicht dagelijks weer wordt blootgesteld aan de zon, vooral in de zomer, is het belangrijk om uzelf steeds in te smeren, insmeren en nog meer insmeren!

Wat is het onderscheid tussen zonnebrandcrème voor het lichaam en zonnebrandcrème voor het gezicht?

Zonbescherming voor het lichaam is vaak wat dikker qua textuur zodat het makkelijker is om het gelijkmatig en egaal over de huid te kunnen verdelen. Dit maakt het insmeren op uw gezicht soms lastig en kan een wit spoor achterlaten. Wanneer u ook snel last hebt van puistjes en andere onzuiverheden kan een 'gewoon' zonneproduct te vet zijn voor uw huid. Een zonnebrandcrème die speciaal voor het gezicht is ontworpen, is vaak wat dunner van textuur en minder vettig. Zo kunt u hem gemakkelijk uitsmeren en voorkomt u onzuiverheden. Daarnaast kan zonnebrand, speciaal voor het gezicht, nog andere eigenschappen bevatten die op uw resterende lichaamsdelen niet nodig zijn, zoals een matterend effect.

Wat voor soorten zonnebrandcrème voor het gezicht zijn er?

Zoals reeds aangegeven bestaat een verschil tussen zonnebrandcrème voor het lichaam en het gezicht. De gezichtscrème bevat tegenwoordig geavanceerde eigenschappen die voorbij gaan aan enkel het beschermen tegen de zon. Het Vichy Idéal Soleil gamma biedt zonneproducten aan die allemaal ontworpen zijn met het speciale filtersysteem op basis van Mexoryl. Dit zorgt ervoor dat u nog beter beschermd bent tegen lange UV-stralen. Omdat elkeen zijn eigen specifieke behoeftes heeft, werden gelukkig verschillende soorten zonneproducten voor het gezicht ontwikkeld.

Idéal Soleil zonnebrandcrème voor het gezicht

Naargelang het huidtype en persoonlijke behoeften heeft Vichy twee soorten zonnebescherming met een eigen textuur voor het gezicht ontwikkeld. Zo bestaat er de Crème dry touch die de gemengde tot vette huid dient. Bij het gebruik van deze zonnebrandcrème gaat de huid niet glimmen na het aanbrengen van de crème. De mensen met een normale tot droge huid doen beroep op de fluweelachtige crème, die dankzij zijn zijdezachte textuur een soepele en zachte huid mogelijk maakt.

Zonnepoeder

Een make-up product en zonneproduct in één! De zonnecrème compact met beauty-effect en SPF30 beschermt u zowel tegen de zon, en matteert de huid zoals een poeder omdat men het aanbrengt zoals foundation . Vergeet ook niet dit zonneproduct regelmatig opnieuw aan te brengen om optimaal beschermd te blijven.

Idéal Soleil BB zonnecrème

Iedereen die zijn zonnebescherming wil combineren met een stralende natuurlijke bruine tint kan bij Vichy terecht, die de speciale BB zonnecrèmes heeft ontwikkeld. Er bestaan twee keuzes van BB zonecrèmes: de BB crème fluweelachtig (voor de normale tot droge huid) en BB crème dry touch (voor de gemengde tot vette huid). Beide crèmes bevatten het element SPF 50, zo profiteert u van een zeer hoge UVA/UVB-bescherming en een dekkend effect met een stralende en egale huid.

Idéal Soleil Bronze gel

Die zonneproduct bevat melanine activators die het natuurlijke bruiningsproces ondersteunen, zonder dat het een zelfbruiner bevat. Zo bent u optimaal beschermd tegen zonnebrand en verzekerd van een optimale en mooie bruine tint.

Hoe kies ik de juiste zonnebrandcrème voor mijn gezicht?

De beste zonnebrandcrème voor uw gezicht hangt af van uw persoonlijke behoeften en uw huidtype. Door antwoord te bieden op de 3 volgende vragen, kan u snel ontdekken welke zonnebrandcrème het beste bij uw gezicht past.

Welke SPF heb ik nodig?

Twee factoren bepalen welke SPF uw zonneproduct moet bevatten: hoelang en hoeveel u blootgesteld wordt aan de zon, en uw huidtype. Op basis daarvan krijgen we onderstaande tabel die het selecteren van de juiste SPF gemakkelijker maakt:

Zeer lichte / lichte huid
Bruint bijna niet: PHOTO TYPE I -II
SPF 50+Zeer hoge bescherming
60% van de Belgische bevolking heeft een lichte huid die snel verbrandt en langzaam bruint.

Lichte huid / lichte getinte huid
Af en toe zonnebrand: PHOTO TYPE III - IV
SPF 30 Medium bescherming
30% van de Belgische bevolking heeft een lichte huid, verbrandt niet snel en bruint snel.

Getinte / donkere huid 
Zonnebrand komt zelden voor: PHOTOTYPE V
SPF 20 Lage bescherming
10% van de Belgische bevolking verbrandt nooit, bruint zeer snel of is al getint door etnische achtergrond

Welke textuur vind ik prettig?

Zonneproducten worden niet zomaar vervaardigd. Uw type huid is cruciaal in het selecteren van de juiste crème, en dus ook het juiste product. Enerzijds worden mensen met een vettige huid afgeraden te kiezen voor een zonnebrandcrème dat glimt of plakt nadat het wordt aangebracht. Anderzijds moeten personen die een droge huid hebben een zonneproduct kiezen dat de huid zacht en soepel maakt door het te voeden en te hydrateren.

Wat is het gewenste effect?

Het doel van zonnebrandcrème is uiteraard dat uw gezicht en andere lichaamsdelen niet verbranden. Daarnaast hebben bepaalde zonneproducten nog bijkomende eigenschappen, zoals een matterend effect op de huid weergeven. Wat uw behoeftes ook mogen zijn, de SPF zou uw uiteindelijke keuze van zonnebrandcrème moeten bepalen.

Wilt u snel achterhalen welke zonnebrandcrème gediend is voor uw huid? Doe de zontypediagnose om het snel te weten!

Neem hier een kijkje naar het volledige assortiment van Vichy Ideal Soleil.

De oplossing van Vichy

 • Fluweelachtige crème SPF 50+

  IDÉAL SOLEIL

  Fluweelachtige crème SPF 50+

  Zonnecrème

  Voor vrouwen met een normale tot droge huid die op zoek zijn naar een zonnebescherming voor het gezicht.

 • BB crème dry touch SPF 50 - zonnebrandcreme - Vichy

  IDÉAL SOLEIL

  BB crème dry touch SPF 50 - Zonnebrandcrème

  BB zonnecrème

  Voor vrouwen met een gemengde tot vette huid, die op zoek zijn naar een getinte zonnebescherming voor het gezicht die de huid direct mooier maakt.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4