OK

OK Cancel

Thank you

Close

Dankzij hyaluronzuur, geniet je zonder zorgen

Maakt je dat gelukkig, als de eerste zonnestralen ‘s ochtends over je gezicht strelen? Dan is binnen zitten niets voor jou en trek je er het liefst de hele dag op uit. Al wandelend in de bossen, volleybal spelen op het strand of gelijk welke buitenactiviteit. Op zo’n dagen wil je buiten zijn! En als je gaandeweg een beetje bruint, dan is dat natuurlijk ook mooi meegenomen.

Op een mooie zomerdag vergeten we ons soms te beschermen voor de zon en dan zitten we ’s avonds met de gebakken peren…  Vergeet dus niet om een zonneproduct mee te grabbelen als je eropuit trekt en liefst eentje dat je voldoende lang hydrateert en beschermt. Een zonneproduct met hyaluronzuur is de juiste keuze op zo’n dagen. Want dan geniet je van de zon, zonder op het einde van de dag met een verbrande of uitgedroogde huid te zitten.

Smeer wat jij nodig hebt

De huid gehydrateerd houden in de buitenlucht is soms een moeilijke opgave. We vergeten het vaak, maar onze huid beschermt ons en krijgt soms zware klappen als het de elementen trotseert. Om je huid te ondersteunen tijdens het weerstaan van die elementen heb je een zonneproduct nodig dat je beschermt, hydrateert, makkelijk opsmeert, water- en sweatproof is. Een waterproof zonneproduct is sterk aangeraden voor mooie zomerdagen, water is dan vaak niet ver weg.

In de buurt van water kan je huid makkelijk verbranden en uitdrogen: Als we gaan zwemmen, een strandwandeling maken of waterspelletjes spelen. De koelte laat ons de warmte minder voelen, maar vergis je niet... het gevaar is niet weg. Water reflecteert zonlicht waardoor er meer uv-stralen de huid bereiken. Tijdens het zwemmen kan je ook verbranden doordat uv-licht makkelijk door helder water dringt en zonnebrandcrèmes (gedeeltelijk) van de huid afspoelen. Zand reflecteert ook zonnestralen en daarvoor moet je je ook voldoende beschermen.

Om je de hele dag door blijvend te beschermen verlies je best de aanbevelingen niet uit het oog:

  • Breng elke keer na het zwemmen terug zonnebescherming aan
  • Smeer je zonneproduct om de twee uur opnieuw op je huid
  • Bescherm je ook tegen de zon in de schaduw of onder kleren

Hyaluronzuur en waarom heb jij het nodig?

Molecule van Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is het hydraterende en actieve bestanddeel bij uitstek, van nature aanwezig in ons lichaam. Deze waterhoudende suikermolecule hydrateert de huid en houdt onze gewrichten soepel.

Het vermogen van het lichaam om hyaluronzuur te produceren neemt door de jaren heen stelselmatig af. Om hierop te anticiperen raden we aan om een product met hyaluronzuur op te nemen in je dagelijkse verzorgingsroutine. Zo vul je het actieve bestanddeel sneller aan, dan het lichaam doet en blijf je genieten van de voordelen.

Het hyaluronzuur in de formules van Vichy heeft een natuurlijke oorsprong (gefermenteerde tarwe). Door de hydraterende eigenschappen is het bestanddeel vaak aanwezig in huidverzorging en make-up.

Waarom een zonneproduct met hyaluronzuur?

Chloor, wind, zout water of zand zijn typische elementen die je tegenkomt als je van de zon gaat genieten. Maar ze absorberen ook het vocht op je huid waardoor ze makkelijker uitdroogt. Bij activiteiten waarbij enige inspanning (zoals een spelletje badminton) nodig is, zal er zweet vrijkomen. Ook iets dat je huid sneller gaat dehydrateren.

Zonneproducten met hyaluronzuur beschermen beter tegen uv-stralen (uv A en uv B) terwijl de huid gehydrateerd blijft. Zo’n bescherming is zeer geschikt voor de huid met neiging tot uitdroging en bovendien compatibel met alle huidtypes, ook de gevoelige huid.

Zonneproducten met hyaluronzuur zijn verkrijgbaar in talrijke formules.

Zonbeschermend water, zonnemelk of een spray?

Zonbeschermend water, zonnemelk of een zonnespray… het aanbod is groot en het is moeilijk kiezen. “Er is een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende zonneproducten” Is wat men vroeger zou zeggen. Stop die gedachte! Tegenwoordig is zonbeschermend water even doeltreffend als een zonnecrème (op voorwaarde dat je een beschermingsfactor kiest dat aangepast is aan je huidtype en ze gelijkmatig over het lichaam smeert).

Ga voor een zonneproduct met een formaat of textuur, die het beste bij jou en de gelegenheid past.

Zonnemelk: Vloeibaar en zacht, zonnemelk breng je gemakkelijk en snel over het hele lichaam aan. Multi-protection melk van Capital Soleil heeft een frisse hybride textuur (gel-crème) die uitdroging van de huid (veroorzaakt door zout water, chloorwater of wind) zal helpen verminderen.

Zonnespray: Gekend als het meest praktische formaat! Een spray komt tot de moeilijk te bereiken zones en verdeelt het efficiënt over de huid. Ideaal voor sporters of mensen die niet stil kunnen blijven zitten. De Anti-dehydratatie zonbeschermingsspray van Capital Soleil voorkomt uitdroging van de huid door zout/of chloor na iedere zwempartij.

Zonbeschermend water: De ultra-frisse textuur van zonnebeschermend, doet niets af aan de kwaliteit ervan. Dit zonnewater heeft breedspectrum uv-filters met een even hoge bescherming als ieder ander zonneproduct. Het innovatieve Zonbeschermend Water van Capital Soleil heeft een lichte textuur, is makkelijk te smeren en laat geen olieachtige of witte vlekken achter op de kledij.

Onze aanbevolen zonneproducten

Er zijn veel breedspectrum zonneproducten ontworpen voor het lichaam, beschikbaar in verschillende texturen en formaten. Zo kan je kiezen tussen Multi-protection melk, Anti-dehydratatie zonbeschermingsspray of Zonbeschermend Water uit het gamma van Capital Soleil, ontworpen door de experts van Vichy.

Voor het gezicht bevelen we een specifieke verzorging aan. De Fluweelachtige crème van Ideal Soleil met beschermingsfactor 50 geeft je een zeer hoge zonnebescherming. Geschikt voor de normale tot droge huid.

Nadat je de hele dag bent blootgesteld aan de zon, is het tijd voor nazorg. Hydrateer je huid met onze Ideal Soleil aftersun melk om je huid terug optimaal te voeden en herstellen.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

go to top