OK

OK Cancel

Thank you

Close

Gezond haar dankzij een gezonde hoofdhuid

 • favoriet

Heeft u last van een gevoelige hoofdhuid? Dan is het cruciaal om gepaste haarverzorgingsproducten te kiezen om een oncomfortabel gevoel van een gevoelige huid te voorkomen. In dit artikel komt u te weten waarom het zo belangrijk is om goed te zorgen voor de hoofdhuid om gezond uitziend haar te krijgen.

Het belang van een gezonde hoofdhuid

Gezond uitziend haar begint bij een gezonde haaraanzet. Het hoofd heeft meer dan 230 zenuwuiteinden per vierkante cm, en is een van de meest gevoelige delen van ons lichaam. Het is dus belangrijk om u bewust te zijn van het effect dat negatieve factoren kunnen hebben op de gezondheid van het haar. Simpel gezegd, een goed verzorgde hoofdhuid stimuleert de groei van gezonde, nieuwe haarfollikels. En dat resulteert in krachtiger haar met meer glans. Droog of broos haar kan daarentegen een teken zijn van problemen bij de hoofdhuid, zoals jeuk, roodheid of irritaties. Iedereen met een gevoelige hoofdhuid moet extra zorg dragen voor de  haarlokken, vooral als die haren vaak gekleurd worden of een andere behandeling krijgen. We zorgen allemaal dat wij de juiste verzorging hebben voor onze gevoelige huid. Dus waarom zouden wij dat niet voor de haren doen?

De oorzaak achter een geïrriteerde hoofdhuid

Net als onze huid, krijgt ons haar dagelijks veel te verduren. Over het algemeen vallen factoren die negatieve reacties kunnen uitlokken op de hoofdhuid onder drie categorieën. Als u uw haren meerdere keren per dag borstelt of kamt, met name na het douchen als de haren nog nat zijn. Dan bezorgt u het haar waarschijnlijk veel ‘mechanische stress’. ‘Thermische stress’ ontstaat wanneer u het haar (te) veel stijlt, krult of aan hitte blootstelt. Daarnaast kunt u het haar ook blootstellen aan ‘chemische stress’, dit komt voor als u het haar vaak kleurt of andere chemische behandelingen geeft. Dercos Ultra-kalmerende crème shampoo reinigt vet, vuil en residu uit het haar. Daarnaast voedt, hydrateert en versterkt het de haarvezels  om uw haar te helpen om met deze verschillende soorten stress om te gaan.

Kenmerken van een gevoelige hoofdhuid

Wereldwijd hebben 70% van de vrouwen last van een gevoelige hoofdhuid  en daadwerkelijk 28% daarvan geeft aan klachten te hebben die te maken hebben met een gevoelige hoofdhuid.  Welke kenmerken kunnen wijzen op een gevoelige hoofdhuid? Jeuk, ontstekingen en irritaties of een aanhoudend, tintelend gevoel.  Gek genoeg, blijkt uit onderzoek dat slechts de helft van de vrouwen die op zoek zijn naar een speciale shampoo voor een gevoelige huid, een product koopt dat helpt tegen een jeukend gevoel van de hoofdhuid.   Dercos’ ultra kalmerende shampoo voor gekleurd haar  kalmeert en verzacht niet alleen, het lichte schuim reinigt ook grondig, zonder het haar uit te drogen. Na het product drie weken gebruikt te hebben, geeft 90% van de respondenten aan dat hun haar zachter aanvoelt en glanzender lijkt., terwijl 88% aangeeft minder last te hebben van een jeukend gevoel.  Wilt u het haar graag gezonder uitziend haar krijgen? Weet dan dat het allemaal begint bij een gezonde hoofdhuid.

[1]
IPSOS Gezondheid & Schoonheid, Frankrijk figuren, Apotheek chanel, 2005
[2] IPSOS, Wereld schoonheid Track, Mannen/Vrouwen, 2014
[3] Sociaal luisteren, 2016
[4] IPSOS, Wereld schoonheid track, Mannen/Vrouwen, 2014
[5] Clinical Study, Self Assessment, 41 subjects, 3 weeksWil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Ultra Kalmerende Shampoo voor droog haar | Vichy
 • Ultra-Kalmerende Shampoo voor normaal tot vet haar
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top