Menopauze: Welk dieet moet ik als 50-plusser volgen?

Ongeacht je leeftijd, menopauze of niet, je eetpatroon zal je huid en algemene gezondheid altijd beïnvloeden.

Te veel van het ene en te weinig van het ander, de voedingsstoffen die essentieel zijn voor je welzijn zijn volledig uit evenwicht. Terug naar de menopauze nu. Dit zijn de voedingsstoffen waar je op moet letten.

De vervelende symptomen die tijdens de menopauze optreden, maar ook de manieren om ze te voorkomen zijn onderzocht. Het is bewezen dat de frequentie waarmee ze voorkomen en het veroorzaakte ongemak significant kunnen worden verminderd door een evenwichtig dieet met alle noodzakelijke voedingsstoffen(1).

Groepen van voedingsstoffen die in de menopauze uiterst belangrijk zijn:

  • Fyto-oestrogenen
  • Vitamine D
  • Calcium
  • Foliumzuur
  • Polyfenolen
  • Vezels
  • Omega-3 vetzuren

BRONNEN:


[1]. Brończyk-Puzoń A, Piecha D, Koszowska A, Kulik-Kupka K, Zubelewicz-Szkodzińska B. Rola wybranych składników odżywczych diety u kobiet w okresie naturalnej menopauzy – przegląd piśmiennictwa. Medycyna Ogólna i Nauki o Zdrowiu, 2016, Tom 22, Nr 2
[2]. Purdue-Smithe, A. C., Whitcomb, B. W., Szegda, K. L., Boutot, M. E., Manson, J. E., Hankinson, S. E., … Bertone-Johnson, E. R. (2017). Vitamin D and calcium intake and risk of early menopause. The American Journal of Clinical
Nutrition, ajcn145607.
[3]. Huntley, A. L. (2009). The health benefits of berry flavonoids for menopausal women: Cardiovascular disease, cancer and cognition. Maturitas, 63(4), 297–301.

De redactie

Meest gelezen