OK

OK Cancel

Thank you

Close

Previous

DE VOORDELEN VAN EEN
HOOFDHUID-MASSAGE

Technieken voor hoofdhuidmassages

Oosterse of westerse technieken, de mogelijkheden voor een hoofdhuidmassage zijn talrijk! Het zal u dan ook niet verbazen dat wereldwijd in menig kapsalon het masseren van de hoofdhuid deel uitmaakt van de standaard knipbeurt. Doorgaans zijn deze massages afgeleid van shiatsu, een massagetechniek waarbij met de handpalmen en vingers druk wordt uitgeoefend op specifieke plekken. Hoewel de werkzaamheid van shiatsu nog niet wetenschappelijk aangetoond werd, berust dit type massage op de westerse kennis over anatomie en fysiologie. De hoofdhuidmassage bestaat dan ook uit het mechanisch stimuleren van de lokale microcirculatie (doorbloeding van de kleinste bloedvaten in het lichaam) die de soepelheid van de hoofdhuid verbetert en in sommige gevallen, wanneer de hoofdhuid strak is, zelfs herstelt.

Een korte hoofdhuidmassage voor een knipbeurt en/of brushing geeft meer zuurstof aan de hoofdhuid en houdt het kapsel langer in model.
Het is belangrijk om de hoofdhuid zachtjes met een natuurlijk olie in te masseren. Harde massages brengen het microbioom van de hoofdhuid uit balans en zouden een irritatie kunnen veroorzaken. Bij open wondjes op de hoofdhuid wordt een massage sterk afgeraden.


Het effect van een hoofdhuidmassage

Hoewel een hoofdhuidmassage de doorbloeding kan bevorderen, is het geen wondermiddel tegen haaruitval. Haaruitval kent immers verschillende oorzaken. Het is dus belangrijk de exacte oorzaak ervan te achterhalen (doe hiervoor beroep op de dermatoloog) en aan te pakken. Ook zal het masseren van de hoofdhuid, in tegenstelling tot wat sommige artikels beweren, de haargroei niet bevorderen. Een hoofdhuidmassage zal daarentegen wel de hoofdhuid kalmeren en de conditie ervan tot op zekere hoogte bevorderen. Zo wordt er een beter gebied gecreëerd voor het haar.  

Uit het streven naar een beter inzicht in de hoofdhuid en het haar, ontstond het gamma Dercos haarverzorgingsproducten. Voor deze expertoplossingen aanbevolen door dermatologen kan u terecht bij een verkooppunt bij u in de buurt.HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_50_SCALP_THE_PERFECT_SPOT_FOR_MASSAGE.jpg