OK

OK Cancel

Thank you

Close

Checklist: pas je schoonheidsroutine aan op de zomer

Blijf je deze zomer thuis of ga je lekker op vakantie? Hoe dan ook, vergeet niet deze essentiële huidverzorgingsproducten te gebruiken tijdens het bruin worden. Aan de hand van deze checklist kun jij zien welke producten je nodig hebt om je huid te beschermen tegen de zon en hoe je de hele zomer door kunt genieten van een mooie, bruine huid.

Hydraterende mist

Bruin worden is bijna onvermijdelijk als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen. Of het nu op het terras of de tuin of het strand is, het is belangrijk om een zonbeschermingsproduct te gebruiken. Daarnaast is een verfrissende hydraterende mist belangrijk om de huidbarrière te versterken tegen negatieve invloeden van buitenaf, zoals effecten van vervuiling, stress en UV-stralen. Het gemineraliseerd thermaal water van Vichy is klein genoeg om in je tas mee te nemen en heeft een verfrissend en kalmerend effect op de huid. Spray het mineraliserend water op je gezicht en decolleté zodra je huid uitgedroogd begint aan te voelen. Zeker voor mensen die bruin worden in de zomer belangrijk vinden, is het essentieel om de huid goed te verzorgen.

Verbandtrommel

Om goed voor je te huid te zorgen, heb je niet genoeg aan alleen huidverzorgingsproducten. Zorg ervoor dat je altijd pleisters, anti-muggenspray en ontsmettende middelen bij je hebt, voor het geval jij je huid beschadigt, verbrandt of als je in een streek zit met veel muggen. Ga je naar een warme streek? Neem dan wat oogdruppels mee, die kunnen helpen om eventuele  symptomen van allergieën te verminderen.

Bruin worden? Aftersun!

Als bruin worden je ultieme doel is (wat we niet aanraden), dan kan het wel eens gebeuren dat je iets te fanatiek bent gaan zonnen. Daarom zou aftersun een musthave moeten zijn in je badkamer of toilettas, niet alleen omdat het de verbrande huid kan kalmeren, maar ook omdat aftersun de huid kan hydrateren, waardoor de huid beter in staat is schade door overmatige blootstelling aan zon te helpen verbeteren. Je huid kan ook uitgedroogd raken tijdens het zonnen. In dat geval kan een hydraterende body lotion ook voldoende.

Gebruik geschikte make-up

Het is belangrijk om je huid te laten ademen als je op zoek bent naar een mooie, bruine kleur. Verruil je gewone foundation of concealer eens voor een product met bijvoorbeeld mineralen die ervoor zorgen dat overtollige oliën worden opgenomen of gebruik een BB créme met SPF voor een lichte dekking. Uiteindelijk hebben we nog een laatste tip voor het seizoen als het gaat om oogmake-up: waterproof mascara, die mag niet ontbreken.

Een goede factor voor gezicht & lichaam

Wie naar een warme vakantiebestemming gaat, neemt natuurlijk zonnebrand mee. Hoe gevoeliger je huid is, hoe beter je zonbescherming moet zijn als je wilt bruin worden. Zorg ervoor dat je de zonnespray of zonnebrandcrème royaal en gelijkmatig aanbrengt om goed beschermd te zijn. Kies voor je gezicht een zonnebrand met een geschikte SPF die de rest van je zonbescherming op je lichaam aanvult. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je huid geneigd is om meer talg aan te maken dan gewoonlijk en je gezicht is vaak wat gevoeliger. Daarom is het belangrijk dat jij je huid goed verzorgt na een dag in de zon.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Aftersun melk Ideal Soleil Vichy

  IDÉAL SOLEIL

  Aftersun melk

  Aftersun

  Voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een hydraterende aftersun.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4