getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Wat zijn de effecten van vervuiling op uw huid en hoe beschermt u uw huid ertegen?

Wat zijn de effecten van vervuiling op uw huid en hoe beschermt u uw huid ertegen?
 • favoriet

Ontdek de schoonheidsroutine van onze expert om uw huid te beschermen tegen huidvervuilende deeltjes. Volg onze tips voor een zuivere huid, elke dag weer. Lees meer...

Wat zijn de effecten van vervuiling op uw huid en hoe beschermt u uw huid ertegen?

Grijze smog, kleurloze gassen, aantasting van de ozonlaag… Luchtvervuiling bestaat in verschillende vormen. Maar welk effect heeft vervuiling op uw huid? Gabrielle Sore, apotheker en wetenschappelijk directrice van Cosmétique Active, vertelt u meer over de verschillende typen vervuiling en de effecten ervan op uw huid. Zij deelt haar 3 tips tegen de effecten van vervuiling.

Wat is vervuiling?

Bij luchtvervuiling wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee grote hoofdcategorieën vervuilende stoffen (ook wel polluenten genoemd):

 • Primaire polluenten. Deze zijn rechtstreeks afkomstig uit ‘vaste’ bronnen', zoals industrie en verwarmingsinstallaties en uit ‘mobiele’ bronnen, zoals auto's en vliegtuigen.
 • Secundaire polluenten, zoals ozon. Deze worden gevormd door de inwerking van zonnestraling en warmte op primaire polluenten. Vervuiling varieert ook afhankelijk van het moment van de dag ('s nachts is er namelijk minder vervuiling), het seizoen (in België en Nederland wordt er 's zomers meer ozonvervuiling vastgesteld) en de geografische ligging. Kortom: De hoeveelheid vervuiling en samenstelling ervan zijn niet overal gelijk.

Welke gevolgen heeft vervuiling voor uw huid?

In 2000 werd een studie* uitgevoerd in Mexico op twee populaties, één die in een vervuilde zone leeft in Mexico-Stad en één die in een meer zuivere zone leeft in Cuernavaca, een stad 50 km buiten Mexico-Stad. Uit deze studie blijkt duidelijk welke effecten polluenten hebben op de huid en de grote verschillen tussen beide populaties. Zo hadden de inwoners van Mexico-Stad meer oxidatieverschijnselen aan het huidoppervlak dan de inwoners van Cuernavaca.

Ook was er bij de eerste populatie sprake van een lichte dehydratatie, terwijl de tweede populatie wél een meer gehydrateerde huid had. Daarnaast was er bij de inwoners van Mexico-Stad een daling van de vitamine E zichtbaar ten opzichte van de tweede populatie, waardoor de huid minder goed beschermd is tegen vrije radicalen. Schrik niet: meerdere invloeden op de huid kunnen worden verbeterd en misschien zelfs voorkomen! Mits men de huid goed beschermt.

Tip 1: Reinig uw huid met een “detox-product”

De Pureté Thermale reinigingsgel verwijdert huidvervuilende deeltjes en geeft een zuiver aanvoelende en frisse huid. Het werkt 63% doeltreffender tegen vervuiling dan een klassieke reiniging met water*. Kies voor formules op basis van Moringa: dit bestanddeel maakt de huid schoon van huidvervuilende deeltjes.
Tip? Reinigingsgel op basis van Amilite©, dat het trekkerige en ongemakkelijke gevoel van de huid, als gevolg van hard water, vermindert.

De 3-in-1 reiniger bevat melk, lotion én oogreiniger: perfect als u weinig tijd heeft. En de formule verwijdert zelfs fijne huidvervuilende deeltjes.
Tip? Het gezicht masseren met de 3-in-1 reiniger om de weerstand van de huid tegen externe agressies te verbeteren.

Tip 2: Pak “behavioural aging” aan

Onze overbelaste huid krijgt vaak ook nog te maken met “behavioural aging”, veroudering door leefgewoonten. Uw wapen daartegen? Een preventief en verzorgend serum dat de huid gladstrijkt, de celvernieuwing een boost geeft en de hydratatie op peil brengt om de barrièrefunctie te verbeteren.

Tip? Vichy Idealia Life Serum met rode en goudkleurige pigmenten die onmiddellijk een ideale huidtint te geven!

Tip 3: Eet gezond en slaap goed

Onder invloed van vervuiling en UV-straling krijgt uw huid last van oxidatie en een verlies aan vitamine E. Kies daarom voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals kleurrijke groenten en fruit, en aan flavonoïden te vinden in rode wijn, thee, cacao en rood fruit, zoals kersen en aalbessen.

Tip? Ook al bent u ’s avonds doodop, slaap niet in de kleren die u ’s morgens hebt aangetrokken: deze kleren zitten vol vervuilende stoffen die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt… Trek uw kleren uit en laat ze niet rondslingeren in uw slaapkamer!

*Regional Montpellier Cancer Centre (CRLC/INSERM) en National Public Health Institute of Mexico (INSP).
** Instrumentele test

Wilt u meer weten over het beschermen van uw huid? Lees hier verder.

Wilt u dit zelf ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

De oplossing van Vichy

 • Huidzuiverende schuimcrème - Vichy Pureté Thermale
 • Reinigingsgel - Vichy Pureté Thermale
 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  go to top