OK

OK Cancel

Thank you

Close

De grote beauty schoonmaak voor de huid

 • favoriet

In het voorjaar krijgen we altijd de schoonmaakkriebels. Heerlijk alles weer even fris en schoon. Maar hoe reinig en verzorg je de onzuivere of vette huid het best? Hier onze top 5 tips voor de beste huidverzorging.

1. Reinig dagelijks

Pukkeltjes ontstaan wanneer een teveel aan talg samenklontert met dode huidcellen en vervolgens de poriën verstopt. Eenmaal verstopt, ontstaat er een pukkel en kunnen bacteriën ervoor zorgen dat het rood en ontstoken raakt. Het is dus belangrijk om de huid goed schoon te houden. Reinig je gezicht twee keer per dag (‘s ochtends en ‘s avonds), maar vermijd zeep. Zeep verstoort de PH waarde van de huid waardoor de afweer van de huid afneemt. Gebruik liever een milde facewash die de huid niet uitdroogt.

Maak het zelf!
Mix een paar druppels lavendelolie door warm water en week er een washand in. Dep je gezicht zachtjes met de washand schoon. Lavendel werkt niet alleen verzachtend, maar heeft ook een kalmerend, antibacterieel en zuiverend effect.

2. Scrub met liefde

Onze natuurlijke reactie bij onzuiverheden is om het allemaal maar weg te scrubben. Toch is dit een slechte strategie. Intensief scrubben kan de huidbarrière beschadigen en irriteren en acnebacteriën juist verspreiden, waardoor ontstekingen verergeren. Scrub je gezicht maximaal 3 keer per week en vermijd de ontstekingen.

3. Gebruik het juiste product

Er zijn bepaalde ingrediënten die hun werking lang en breed hebben bewezen. Denk aan benzoyl peroxide, retinol, glycolen salicylzuur. Maar ze geven niet meteen zichtbaar resultaat en niet bij iedereen. Ze werken allemaal goed tegen acne, maar pakken verschillende types aan. Rode en ontstoken pukkels reageren bijvoorbeeld heel goed op benzoyl peroxide, welke de slechte bacterie aanpakt. Comedogene pukkels (wit van kleur en mee-eters) pak je juist aan met salicylzuur omdat dit de poriën ontstopt. Geef een product minimaal zes weken de tijd om zijn werk te doen. Verbetert er niets na die tijd, dan is dit niet het product voor jou.

4. Droog de huid niet uit

Ook een onzuivere of vette huid kan vochtarm zijn en daarbij hebben veel anti-acne producten een sterk dehydraterende werking. Dit lijkt goed, maar het overmatig uitdrogen van de huid kan het probleem ook verergeren. Als de huid te droog wordt, gaat deze namelijk nog meer talg produceren. Voorkom dit door de huid goed te hydrateren.

5. Handen af!

Vermijd frunniken aan de huid. Pukkels zitten vol met bacteriën die je anders alleen maar verspreidt en je wilt de geïrriteerde huid niet nog meer prikkelen. Als je dat toch gedaan hebt, gebruik dan een speciale lokale behandeling met salicylzuur waardoor de pukkel sneller heelt. Probeer eens Normaderm Hyaluspot!

De oplossing van Vichy

 • Verfraaiende verzorging tegen onzuiverheden - Vichy Normaderm

  NORMADERM

  Corrigerende Verzorging Tegen Onzuiverheden

  Dagcrème

  Ontdoet de huid dag na dag van onzuiverheden, zelfs terugkerende. De huid is zichtbaar stralender.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top