OK

OK Cancel

Thank you

Close

De grote beauty schoonmaak voor de huid

In het voorjaar krijgen we altijd de schoonmaakkriebels. Heerlijk alles weer even fris en schoon. Maar hoe reinig en verzorg je de onzuivere of vette huid het best? Hier onze top 5 tips voor de beste huidverzorging.

1. Reinig dagelijks

Pukkeltjes ontstaan wanneer een teveel aan talg samenklontert met dode huidcellen en vervolgens de poriën verstopt. Eenmaal verstopt, ontstaat er een pukkel en kunnen bacteriën ervoor zorgen dat het rood en ontstoken raakt. Het is dus belangrijk om de huid goed schoon te houden. Reinig je gezicht twee keer per dag (‘s ochtends en ‘s avonds), maar vermijd zeep. Zeep verstoort de PH waarde van de huid waardoor de afweer van de huid afneemt. Gebruik liever een milde facewash die de huid niet uitdroogt.

Maak het zelf!
Mix een paar druppels lavendelolie door warm water en week er een washand in. Dep je gezicht zachtjes met de washand schoon. Lavendel werkt niet alleen verzachtend, maar heeft ook een kalmerend, antibacterieel en zuiverend effect.

2. Scrub met liefde

Onze natuurlijke reactie bij onzuiverheden is om het allemaal maar weg te scrubben. Toch is dit een slechte strategie. Intensief scrubben kan de huidbarrière beschadigen en irriteren en acnebacteriën juist verspreiden, waardoor ontstekingen verergeren. Scrub je gezicht maximaal 3 keer per week en vermijd de ontstekingen.

3. Gebruik het juiste product

Er zijn bepaalde ingrediënten die hun werking lang en breed hebben bewezen. Denk aan benzoyl peroxide, retinol, glycolen salicylzuur. Maar ze geven niet meteen zichtbaar resultaat en niet bij iedereen. Ze werken allemaal goed tegen acne, maar pakken verschillende types aan. Rode en ontstoken pukkels reageren bijvoorbeeld heel goed op benzoyl peroxide, welke de slechte bacterie aanpakt. Comedogene pukkels (wit van kleur en mee-eters) pak je juist aan met salicylzuur omdat dit de poriën ontstopt. Geef een product minimaal zes weken de tijd om zijn werk te doen. Verbetert er niets na die tijd, dan is dit niet het product voor jou.

4. Droog de huid niet uit

Ook een onzuivere of vette huid kan vochtarm zijn en daarbij hebben veel anti-acne producten een sterk dehydraterende werking. Dit lijkt goed, maar het overmatig uitdrogen van de huid kan het probleem ook verergeren. Als de huid te droog wordt, gaat deze namelijk nog meer talg produceren. Voorkom dit door de huid goed te hydrateren.

5. Handen af!

Vermijd frunniken aan de huid. Pukkels zitten vol met bacteriën die je anders alleen maar verspreidt en je wilt de geïrriteerde huid niet nog meer prikkelen. Als je dat toch gedaan hebt, gebruik dan een speciale lokale behandeling met salicylzuur waardoor de pukkel sneller heelt. Probeer eens Normaderm Hyaluspot!

go to top