OK

OK Cancel

Thank you

Close

Gezichtsverzorging tips

  • favoriet

Vichy geeft gezichtsverzorging tips voor iedere huidsoort. Met deze tips kan je voorkomen dat de huid uitdroogt of geïrriteerd raakt. In principe gelden deze tips voor alle huidtypes, maar ben jij op zoek naar specifieke verzorging van jouw huid? Doe dan onze huidtype test.

Tip 1: Jouw gezichtsverzorging is afhankelijk van je huidtype

De eerste van onze gezichtsverzorging tips is dan ook direct de basis: het is belangrijk om te weten welk huidtype jij hebt. De kans is anders aanwezig dat je de verkeerde huidproducten gebruikt voor jouw huid. Een gevoelige huid vraagt namelijk om een andere verzorging dan een vette huid en een droge huid heeft juist behoefte aan wat meer voeding, terwijl een vette huid wat vaker toe is aan een reiniging. Doe onze huidtype test om te ontdekken wat voor huidtype jij hebt.

Tip 2: Water drinken

Voldoende water drinken is belangrijk voor je hele lichaam, dus ook zeker voor jouw gezicht. Probeer elke dag minstens 2 liter water te drinken. De huid bestaat voor 60% uit water en is een natuurlijke barrière tegen de buitenomgeving. Door voldoende water te drinken, kan je een jeugdige uitstraling behouden terwijl de strijd met schadelijke effecten van buitenaf, zoals UV-stralen en vervuiling, wordt aangegaan. Hoe beter je huid gehydrateerd is, hoe beter hij deze rol kan vervullen. Bovendien is hydratatie enorm belangrijk bij het kalmeren van een gestreste of overgevoelige huid.

Tip 3: Zorg voor voldoende slaap

Als je een korte nacht hebt gehad, zie je dat gelijk aan je gezicht. Zorg ervoor dat je een ritme krijgt, zodat je s’avonds niet lang wakker ligt. Een goede nachtrust helpt ook heel goed tegen stress, wat ook zijn impact heeft op de huid. Probeer om elke dag zo’n 8 uur slaap te krijgen. Wij weten dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar gelukkig zijn er genoeg gezichtsverzorging tips die jij makkelijker kunt toepassen.

Tip 4: Reinig je gezicht met water

Jouw huid droogt uit wanneer je deze met zeep wast, hoe pH-neutraal of ongeparfumeerd de zeep ook is. Bovendien worden de goede oliën ook weg gewassen van je gezicht. Het is daarom goed voor je huid om simpelweg wat water te gebruiken om je gezicht mee te reinigen. Hierdoor krijgt de huid de kans om zichzelf te reguleren en loop je minder risico om je huid uit te drogen.

Tip 5: Scrub de huid regelmatig

Door het regelmatig scrubben van jouw gezicht zorg je dat de poriën niet verstoppen en voorkom je een onzuivere huid. Echter kan te vaak scrubben de huid beschadigen. Hoe vaak jij je gezicht maximaal mag scrubben, is daarom afhankelijk van je eigen huidtype. De gevoelige huid kan je het beste 1 keer per week of om de week scrubben met een milde scrub zoals de Pureté Thermale reinigende scrub. De gecombineerde tot vette huid kan je daarentegen wel 1 tot 3 keer per week scrubbe

Tip 6: Frisse lucht

Nog een tip die makkelijk op te volgen is: frisse lucht is altijd goed. Niet zozeer voor de huid an sich, maar het is gezond in het algemeen en wie gezond is, straalt dat uit. Hetzelfde geldt voor lichaamsbeweging, zeker in combinatie met buitenlucht. Ook al is het maar een wandelingetje in de pauze! Zet thuis of op kantoor af en toe een raam open en maak gebruik van zuurstofrijke planten of gebruik een luchtbevochtiger om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Tip 7: Zon is gezond, als jij je goed insmeert

Het zal geen geheim zijn: zonlicht kan een goede invloed hebben op jouw humeur en je huid. Pak dus wat zonnestralen mee wanneer je de kans krijgt, maar maak wel altijd gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge factor, want de schadelijke uv-stralen van de zon kunnen je huid ook beschadigen.

Tip 8: Vermijd irriterende producten

Naast externe factoren kunnen huidverzorgingsproducten die niet bij ons huidtype passen of agressieve ingrediënten de huid uitdrogen of irriteren. Let dus heel goed op wat voor producten je gebruikt en welke ingrediënten ze bevatten. Om dit te voorkomen kan je op zoek gaan naar hypoallergene formules die geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Tip 9: Kies de juiste ingrediënten

Shea boter staat bekend om haar verzachtende eigenschappen. Dus wanneer je last hebt van een schrale of gevoelige lichaamshuid, kan een rijke body boter of crème het antwoord bieden. Wanneer het aankomt op het hydrateren van je gezicht is hyaluronzuur ideaal voor het hydrateren van de huid, zonder de huid zwaar te belasten. Voor de vette huid met onzuiverheden kan je op zoek gaan naar producten die salicylzuur bevatten. Dit ingrediënt heeft de eigenschappen om vetten op te lossen en de huid te verzachten.  Bewaar je verzorgingsproducten ten slotte op een goede plek zodat jij altijd het uiterste uit je product kunt halen.

Bovenstaande gezichtsverzorging tips zijn over het algemeen geen grote veranderingen in je dagelijkse routine. Wil jij weten welk huidtype je hebt? Doe dan de huidtypetest.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

Expert talk

Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

Lees het artikel

go to top