Haaruitval bestrijden met deze 5 tips

Vindt u meer haar in uw haarborstel terug dan normaal? Raak niet in paniek, maar lees onze tips om de strijd met haarverlies aan te gaan!

Behandel het probleem bij de aanzet

Hoewel haaruitval door tal van verschillende factoren veroorzaakt kan worden is het fenomeen zelf vrij gemakkelijk uitgelegd. Haar valt uit doordat het niet meer goed vastzit aan de hoofdhuid. In andere woorden is haaruitval het resultaat van een verzwakt haarzakje op een ongezonde hoofdhuid.

Dit betekent dat wanneer u haarverlies wilt aanpakken u het best voor producten kunt kiezen die het probleem bij de aanzetaanpakken. Dit zijn producten die de haarzakjes versterken en ook de hoofdhuid verbeteren om zo de groei van sterker haar op een gezonde hoofdhuid te bevorderen.

De juiste shampoo kiezen

Naast een kuur tegen haaruitval kan u ook overwegen een shampoo te gebruiken die speciaal voor haar is dat te kampen heeft met uitval. Idealiter kiest u een sulfaatvrije shampoo voor een milde reiniging van een gevoelige haaraanzet. Tot slot, wees extra voorzichtig met het uitspoelen van uw haar en let op dat al het schuim goed is uitgespoeld.

Voorzichtig zijn met uw haar

Wanneer u merkt dat u meer haar verliest dan voorheen kan het goed zijn om extra voorzichtig te zijn wanneer u uw coupe in model brengt. Borstel het niet te hard en gebruik een versterkende conditioner dat uw haar ontwart en beschermt tegen breken.

Probeer uw haar niet te veel in een staart te dragen, los haar is het beste. Daarnaast kan u beter afzien van het kleuren van uw haren. Haarkleurproducten bevat vaak sterke chemicaliën die er voor kunnen zorgen dat haaruitval toeneemt. Tot slot is het wijs om zo min mogelijk gebruik te maken van een föhn of stijltang.

Uw haar op een massage trakteren

Masseer met uw vingertoppen de zijkant en de kruin van uw hoofd met stevige cirkelende bewegingen. Zo stimuleer u uw haar vanuit de wortels en verbetert u de circulatie van uw hoofdhuid. Hierdoor krijgen de haarzakjes ruimte om te ademen en haargroei te stimuleren.

Het voedingspatroon aanpassen

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat u de juiste voeding binnen krijgt wanneer u voor uw haar wilt zorgen. Bekijk daarom onze lijst met ingrediënten die goed zijn voor mooi haar.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De redactie

Meest gelezen