OK

OK Cancel

Thank you

Close

Leer kinderen het belang van zonbescherming

Alertheid is van essentieel belang als het gaat om de bescherming van baby's en kinderen tegen de zon en UV-stralen. Leer uw kinderen hoe ze met de zon moeten omgaan en zich ertegen kunnen beschermen. Als het mooi weer is spelen kinderen graag buiten, maar het is belangrijk dat ze leren hoe ze veilig met de zon om kunnen gaan. Een gebruind kind is niet noodzakelijkerwijs gezonder dan een bleek kind! De kinderhuid is zeer kwetsbaar en moet goed beschermd worden om het waardevolle zonnekapitaal te beschermen.

Waarom is het zo belangrijk om de huid van uw kind te beschermen?

De kinderhuid heeft een veel grotere kans te lijden onder UV gerelateerde schade door overmatige blootstelling aan de zon[1]. Daarnaast zijn de zweetklieren van baby’s en peuters nog niet volledig ontwikkeld waardoor zij minder goed hun lichaamstemperatuur kunnen reguleren. Ook vindt de meeste UV gerelateerde schade die we oplopen plaats in onze kinder- en pubertijd. 87% van de kinderen[2] brengt minimaal drie uur per dag buiten door tijdens de zomervakantie[3],  waardoor het essentieel is schade door UV-stralen tot een minimum te brengen in deze bepalende jaren.

Veilig in de zon - tips van een kinderarts

Voor dokter Bernadet is regel 1 dat baby's en peuters jonger dan 3 jaar nooit direct aan de zon mogen worden blootgesteld. Zorg dat ze een hoedje of petje, een droog T-shirt en een zonnebril dragen. Laat ze alleen in de schaduw spelen gebruik indien nodig een parasol of een schaduwdoek. Regel 2: controleer of uw kind geen medicijnen slikt waardoor het overgevoelig kan worden voor de zon” daardoor zal de huid namelijk nog sneller verbranden. En kies tot slot de zonnebescherming zorgvuldig uit. Gebruik voor kinderen een hoge beschermingsfactor (SPF50) die waterbestendig is en speciaal ontwikkeld is voor een kwetsbare kinderhuid.

Een evenwichtige zonbescherming

Kies een zonneproduct met een goede balans tussen mineraalfilters en biologische filters. Mineraalfilters zoals titaniumdioxide werken als een barrière en weerkaatsen de UVB-stralen van de huid, maar tegen UVA-stralen zijn ze niet zo effectief als biologische filters. Biologische filters absorberen UVA en UVB-stralen als een spons. Mineraalfilters en biologische filters werken parallel, dus is het verstandig om een zonneproduct te kiezen dat ze allebei bevat. Zorg dat u de zonbescherming minimaal 15 minuten voordat u in de zon gaat, aanbrengt, om optimaal beschermd te zijn.

Voor uw kinderen zorgen op het strand

Zon, zee en strand zijn natuurlijk het perfecte recept voor een plakkerige huid. Maar, Vichy’s Anti-zand spray voor kinderen heeft een anti-zand technologie speciaal voor drukke ouders en nog drukkere kinderen. Zand kan namelijk delen van uw zonnebrandcrème weg doen vagen, maar de anti-zand spray trekt snel in waardoor er meer tijd overblijft om te spelen.
Wanneer u veel tijd doorbrengt bij het zwembad vergeet dan niet dat water tot wel 60% van de zonnestralen kan reflecteren en dat 10% van de UVA-stralen tot wel 20 meter onder water kunnen doordringen. Zorg daarnaast ook goed voor de huid wanneer u weer uit het water komt, want water kan tot 40% van de zonnestralen reflecteren zelfs in de schaduw[3].

Optimale beschermingstechnieken

Wat is een optimale manier van insmeren? Breng het rijkelijk en gelijkmatig aan. U hoeft het niet helemaal in te wrijven tot het verdwenen is, want zo blijft er een dun beschermend laagje achter op het huidoppervlak. Smeer regelmatig opnieuw, elke 2 uur, en steeds na het zwemmen, transpireren of afdrogen. Lees hier hoe u het beste een zonneproduct kunt aanbrengen bij uw kind.

Spelenderwijs leren omgaan met de schadelijke effecten van de zon!

Het is zomer! Om daarvan te kunnen genieten, zijn we goed voorbereid: zonnebrand, zonnebril, T-shirt en een hoedje gaan mee. En voor kinderen die zich amuseren in de schaduw tussen 12 en 16 uur, heeft Chrystèle een aantal pedagogische spelletjes bedacht om kinderen te leren zich te beschermen tegen de zon! Voor u om uit te printen en mee te nemen op vakantie, voor hen om mee te spelen!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] Tubiana M. et Rouësse J. Soleil et Santé. Académie Nationale de Médecine. Verslag goedgekeurd 4 mei 2004 namens de Commissie III (Oncologie) en een werkgroep.
[2] Studie van Vichy Internal Centres de santé de la peau = TNS Sofres 2007 onder 48 541 personen.
[3] Het klimaat van de aarde, (z.j.), http://www.cnrs.fr/cw/dossiers/dosclim/contenu/alternative/alter_etape1_4.html

go to top