OK

OK Cancel

Thank you

Close

Serums: hoe gebruik je ze?

Serums zijn verleidelijk, maar als u ze niet goed kent, kunnen ze verwarrend zijn: zijn ze niet te sterk? Zijn ze wel hydraterend genoeg? Moeten ze met of zonder een verzorgingscrème gebruikt worden? Hier vindt u antwoord op al deze vragen.

Serums zijn effectiever dan crèmes…

WAAR: De technologie waarmee serums worden samengesteld, maakt in de meeste gevallen een hoger concentraat aan actieve bestanddelen mogelijk, die daardoor meerbeschikbaar zijn dan in een traditionele crèmeformule.

… maar hydrateren niet genoeg.

NIET WAAR: Voor veel vrouwen is de vloeibare en lichte textuur van het serum perfect geschikt. Bij anderen die een wat drogere huid hebben, verhoogt het aanbrengen van een extra crème het aangename gevoel. Het voordeel van een serum is, dat het gebruikt kan worden onder elk willekeurig verzorgingsproduct.

Serums mogen maar een keer per dag worden gebruikt, anders zijn ze slecht voor de huid…

NIET WAAR: u kunt een serum kiezen waarvan de actieve werkstoffen en de textuur zijn onderzocht op huidtolerantie voor alle huidtypen. Controleer bijvoorbeeld of het product getest is op gevoelige huid. Tweemaal daags aanbrengen is geen enkel probleem en wordt zelfs aangeraden voor een nog completere werking!

Om ze effectief te laten blijven werken, is het beter om serums als kuur te gebruiken, en niet continu.

NIET WAAR: Het tegendeel is juist waar. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de werking verbetert in de loop der tijd, omdat het merendeel van de actieve werkstoffen hun effectieve werking progressief opbouwen. De huid raakt dus niet « gewend » aan het product.

De magische formule is “serum + crème“.

WAAR EN NIET WAAR: want het heeft niets te maken met magie, maar voor een optimale werking is een combinatie van een anti-verouderingsserum en een anti-huidverouderingsverzorging inderdaad completer.

Wanneer ze allebei gebruikt worden, dient eerst het serum aangebracht te worden, en daarna de crème.

WAAR : Een serum is zo samengesteld dat het zeer snel wordt opgenomen door de huid. Als de crème eerst wordt aangebracht, remt dat de opname van de actieve werkstoffen in het serum.

Men zegt wel eens « samen is beter dan alleen… »

WAAR !!!!

go to top