OK

OK Cancel

Thank you

Close

Serums: hoe gebruik je ze?

 • favoriet

Serums zijn verleidelijk, maar als u ze niet goed kent, kunnen ze verwarrend zijn: zijn ze niet te sterk? Zijn ze wel hydraterend genoeg? Moeten ze met of zonder een verzorgingscrème gebruikt worden? Hier vindt u antwoord op al deze vragen.

Serums zijn effectiever dan crèmes…

WAAR: De technologie waarmee serums worden samengesteld, maakt in de meeste gevallen een hoger concentraat aan actieve bestanddelen mogelijk, die daardoor meerbeschikbaar zijn dan in een traditionele crèmeformule.

… maar hydrateren niet genoeg.

NIET WAAR: Voor veel vrouwen is de vloeibare en lichte textuur van het serum perfect geschikt. Bij anderen die een wat drogere huid hebben, verhoogt het aanbrengen van een extra crème het aangename gevoel. Het voordeel van een serum is, dat het gebruikt kan worden onder elk willekeurig verzorgingsproduct.

Serums mogen maar een keer per dag worden gebruikt, anders zijn ze slecht voor de huid…

NIET WAAR: u kunt een serum kiezen waarvan de actieve werkstoffen en de textuur zijn onderzocht op huidtolerantie voor alle huidtypen. Controleer bijvoorbeeld of het product getest is op gevoelige huid. Tweemaal daags aanbrengen is geen enkel probleem en wordt zelfs aangeraden voor een nog completere werking!

Om ze effectief te laten blijven werken, is het beter om serums als kuur te gebruiken, en niet continu.

NIET WAAR: Het tegendeel is juist waar. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de werking verbetert in de loop der tijd, omdat het merendeel van de actieve werkstoffen hun effectieve werking progressief opbouwen. De huid raakt dus niet « gewend » aan het product.

De magische formule is “serum + crème“.

WAAR EN NIET WAAR: want het heeft niets te maken met magie, maar voor een optimale werking is een combinatie van een anti-verouderingsserum en een anti-huidverouderingsverzorging inderdaad completer.

Wanneer ze allebei gebruikt worden, dient eerst het serum aangebracht te worden, en daarna de crème.

WAAR : Een serum is zo samengesteld dat het zeer snel wordt opgenomen door de huid. Als de crème eerst wordt aangebracht, remt dat de opname van de actieve werkstoffen in het serum.

Men zegt wel eens « samen is beter dan alleen… »

WAAR !!!!

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • Om alle soorten rimpels te vervagen, zelfs diepe en verticale rimpels.
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top