OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe ontstaan kraaienpootjes en wat kunt u er tegen doen?

De lachrimpels rondom uw ogen worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Maar hoe ontstaan deze rimpels en wat is er tegen te doen?

Hoe ontstaan kraaienpootjes en wat kunt u er tegen doen?

“Kraaienpootjes of lachrimpels de één vindt ze charmant de ander is ze liever kwijt dan rijk.”

Wat zijn kraaienpootjes ?

Heeft u ooit van kraaienpootjes gehoord? Deze rimpels bevinden zich rondom het oog alsof er een afdruk van een klein kraaienpootje in de huid staat. Dit zijn de rimpels die zich als eerste ontwikkelen en daardoor ook bij mensen van een jongere leeftijd soms zorgen baren. Toch moeten we de kraaienpootjes eigenlijk niet als iets negatiefs zien. Ze worden namelijk ook wel liefkozend lachrimpels genoemd omdat ze ontstaan door lachen. Tijdens het lachen trekt de huid rondom de ogen samen en worden de wangen omhoog getrokken. Kortom, hoe meer kraaienpootjes hoe meer u lacht.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

De beruchte kraaienpootjes zijn dus een resultaat van lachen. De huid is erg elastisch waardoor deze telkens weer terug in de plooi schiet nadat we een bepaalde gezichtsuitdrukking hebben gemaakt. Door de jaren heen wordt de huid minder elastisch en wordt het steeds lastiger om weer helemaal glad te worden nadat u uw mooiste glimlach heeft laten zien. Doordat de huid rondom de ogen een stuk dunner is dan op een andere plekken van het gezicht, zijn kraaienpootjes vaak een van de eerste permanente rimpels die mensen krijgen.

Wat kunt u tegen kraaienpootjes doen?

Hoewel de meeste mensen kraaienpootjes ook wel als iets positiefs zien doordat het door het lachen komt vindt ook niemand het erg als de lachrimpels weer verdwijnen. Nu zouden we kunnen zeggen dat u moet stoppen met lachen, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Gelukkig zijn er nog een aantal andere manieren waarop u kraaienpootjes kunt verminderen. Zorg er in ieder geval voor dat u altijd een zonnebril draagt wanneer de zon schijnt. Dit voorkomt dat u onnodig uw ogen gaat samentrekken en daarmee dezelfde spieren aanspant die de kraaienpootjes veroorzaken.

Daarnaast heeft Vichy een aantal verschillende producten in het assortiment speciaal voor de fijne lijntjes rondom de ogen:
Vichy Liftactiv Oogcrème. Voor de eerste tekenen van huidveroudering, egaliseert de huidstructuur en fijne rimpels. Geeft een 360° liftend effect door de drie actieve stoffen: Rhamnose (met kalmerende en anti-verouderingswerking), Aescine (vocht afdrijvend) en Cafeïne (tegen donkere kringen onder de ogen).
Vichy Neovadiol GF lip- en oogcrème.  De ingrediënten Proteic Gf en Pro-Xylane dragen bij aan de huidreconstructie en versterken het weefsel van de huid.

Wilt u weten welke van de productlijnen van Vichy het beste bij uw huidtype past? Doe dan de huidtype diagnose zodat u weet welke van de oogcrème het beste geschikt is voor u. Lees hier meer over het voorkomen van rimpels op het voorhoofd.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top