OK

OK Cancel

Thank you

Close

Tips om uw huidkwaliteit te verbeteren

 • favoriet

Luchtvervuiling, stress, een onevenwichtig eetpatroon, slaapgebrek – al deze factoren veroorzaken huidveroudering die bekend staat als gedragshuidveroudering. Er zijn cosmetische producten (serums) verkrijgbaar die dit probleem aanpakken, maar u kunt zelf nog meer doen! Test en vergroot uw kennis zodat u de kenmerkende effecten van gedragshuidveroudering kunt bepalen en de juiste technieken en voedingssupplementen kunt gebruiken om de effecten uit te stellen of misschien zelfs af te stellen!

1. Last van luchtvervuiling?

Luchtvervuiling kan uw teint dof maken en uw huid onzuiver maken.
Wat kunt u doen:
Reinig een vette tot gemengde huid met water; reinig een gevoelige of te droge huid met een micellaire lotion. Kies voor producten met werkzame stoffen of texturen die een beschermende laag vormen, zodat luchtvervuiling niet meer tot de huid kan binnendringen.
Op het menu: Groene thee, druivenpitolie, kool, rode pepers, aardbeien, kiwi, tarwekiemen, walnoten, hazelnoten, etc.

2. Wordt uw huid blootgesteld aan airconditioning of verwarming? Pas dan op voor uitdroging

Airconditioning en verwarming drogen de huid beide uit. Wat kunt u doen: Spoel, bij het dagelijkse verzorgingsritueel, de huid niet te agressief af met water en gebruik een rijkere versie van uw favoriete verzorgingsproduct.
Op het menu: Sappig fruit en groente zoals watermeloen, komkommer en meloen en minimaal 1,5 liter water per dag drinken. Ook belangrijk is voeding die rijk is aan essentiële vetzuren zoals koolzaad- en walnotenolie, soja, vis en noten (hazelnoten, walnoten, etc.) voor optimale bescherming en hydratatie.

3. Bescherm uw huid tegen de zon

Blootstelling aan de zon veroorzaakt huidvlekken en rimpeltjes.
Wat kunt u doen: Bescherm uw huid** met een zonnebescherming van tenminste factor 30, en kies voor een zeer voedende verzorging om eventuele droogterimpeltjes op te vullen.
Op het menu: Voeding die rijk is aan polyfenolen zoals groene thee, druivenpitolie en rood fruit zoals granaatappel, bosbessen of frambozen.

4. Rookt u dagelijks? Dan is uw huid waarschijnlijk grauw en dof…

Roken zorgt voor een doffe teint en droogt de huid uit.
Wat kunt u doen: Breng een of twee keer per week een peeling en een masker aan. Vervang uw huidige verzorgingsproduct door een BB cream die de huid direct laat stralen.
Op het menu: Drink 1,5 liter water per dag en voeg groene thee en druivenpitolie toe aan uw dagelijkse menu om oxidatie door tabak tegen te gaan.

5. Eet geen ongezonde snacks meer!

Daar wordt uw huid glimmend en onzuiver van.
Wat kunt u doen: Breng een of twee keer per week een peeling en een zuiverend masker aan. Vul uw dagelijkse routine aan met een matterend verzorgingsproduct, dat zich vooral op de T-zone richt.
Op het menu: Eet minder vette of zoete snacks die de huidbalans verstoren. Compenseer dit met groente en fruit die rijk zijn aan vitaminen, vezels en mineralen, voor een vlekkeloze, egale teint.

6. Uw gezicht toont tekenen van vermoeidheid: tijd voor een snelle oppepper!

Vermoeidheid veroorzaakt donkere kringen, wallen onder de ogen en een doffe teint.
Wat kunt u doen:
Een vochtafdrijvende behandeling voor de oogcontour.
Op het menu: Voeding die rijk is aan vitamine C (acerola, kool, rode pepers, aardbeien, kiwi, etc.) en bètacaroteen (mango, abrikoos, worteltjes, etc.).

7. Vermijd stress!

Stress veroorzaakt uitdroging en vermoeide gelaatstrekken.
Wat kunt u doen: Goed voor uzelf zorgen! Al is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan.. Denkt u eens aan compenserend gedrag waarmee u uw gevoel van welzijn stimuleert zoals sporten: lichaamsbeweging zorgt er namelijk voor dat giftige stoffen worden afgevoerd en het stimuleert de huidregeneratie.
Op het menu: Voeding met een hoog vochtgehalte (groente en fruit, melkproducten) en antistress-voeding met magnesium (groene groente, volkoren graanproducten, amandelen, chocola) of met kalium (fruit (banaan), groente en bepaalde zetmeelproducten zoals aardappel).

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top