OK

OK Cancel

Thank you

Close

Tips om uw huidkwaliteit te verbeteren

Luchtvervuiling, stress, een onevenwichtig eetpatroon, slaapgebrek – al deze factoren veroorzaken huidveroudering die bekend staat als gedragshuidveroudering. Er zijn cosmetische producten (serums) verkrijgbaar die dit probleem aanpakken, maar u kunt zelf nog meer doen! Test en vergroot uw kennis zodat u de kenmerkende effecten van gedragshuidveroudering kunt bepalen en de juiste technieken en voedingssupplementen kunt gebruiken om de effecten uit te stellen of misschien zelfs af te stellen!

1. Last van luchtvervuiling?

Luchtvervuiling kan uw teint dof maken en uw huid onzuiver maken.
Wat kunt u doen:
Reinig een vette tot gemengde huid met water; reinig een gevoelige of te droge huid met een micellaire lotion. Kies voor producten met werkzame stoffen of texturen die een beschermende laag vormen, zodat luchtvervuiling niet meer tot de huid kan binnendringen.
Op het menu: Groene thee, druivenpitolie, kool, rode pepers, aardbeien, kiwi, tarwekiemen, walnoten, hazelnoten, etc.

2. Wordt uw huid blootgesteld aan airconditioning of verwarming? Pas dan op voor uitdroging

Airconditioning en verwarming drogen de huid beide uit. Wat kunt u doen: Spoel, bij het dagelijkse verzorgingsritueel, de huid niet te agressief af met water en gebruik een rijkere versie van uw favoriete verzorgingsproduct.
Op het menu: Sappig fruit en groente zoals watermeloen, komkommer en meloen en minimaal 1,5 liter water per dag drinken. Ook belangrijk is voeding die rijk is aan essentiële vetzuren zoals koolzaad- en walnotenolie, soja, vis en noten (hazelnoten, walnoten, etc.) voor optimale bescherming en hydratatie.

3. Bescherm uw huid tegen de zon

Blootstelling aan de zon veroorzaakt huidvlekken en rimpeltjes.
Wat kunt u doen: Bescherm uw huid** met een zonnebescherming van tenminste factor 30, en kies voor een zeer voedende verzorging om eventuele droogterimpeltjes op te vullen.
Op het menu: Voeding die rijk is aan polyfenolen zoals groene thee, druivenpitolie en rood fruit zoals granaatappel, bosbessen of frambozen.

4. Rookt u dagelijks? Dan is uw huid waarschijnlijk grauw en dof…

Roken zorgt voor een doffe teint en droogt de huid uit.
Wat kunt u doen: Breng een of twee keer per week een peeling en een masker aan. Vervang uw huidige verzorgingsproduct door een BB cream die de huid direct laat stralen.
Op het menu: Drink 1,5 liter water per dag en voeg groene thee en druivenpitolie toe aan uw dagelijkse menu om oxidatie door tabak tegen te gaan.

5. Eet geen ongezonde snacks meer!

Daar wordt uw huid glimmend en onzuiver van.
Wat kunt u doen: Breng een of twee keer per week een peeling en een zuiverend masker aan. Vul uw dagelijkse routine aan met een matterend verzorgingsproduct, dat zich vooral op de T-zone richt.
Op het menu: Eet minder vette of zoete snacks die de huidbalans verstoren. Compenseer dit met groente en fruit die rijk zijn aan vitaminen, vezels en mineralen, voor een vlekkeloze, egale teint.

6. Uw gezicht toont tekenen van vermoeidheid: tijd voor een snelle oppepper!

Vermoeidheid veroorzaakt donkere kringen, wallen onder de ogen en een doffe teint.
Wat kunt u doen:
Een vochtafdrijvende behandeling voor de oogcontour.
Op het menu: Voeding die rijk is aan vitamine C (acerola, kool, rode pepers, aardbeien, kiwi, etc.) en bètacaroteen (mango, abrikoos, worteltjes, etc.).

7. Vermijd stress!

Stress veroorzaakt uitdroging en vermoeide gelaatstrekken.
Wat kunt u doen: Goed voor uzelf zorgen! Al is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan.. Denkt u eens aan compenserend gedrag waarmee u uw gevoel van welzijn stimuleert zoals sporten: lichaamsbeweging zorgt er namelijk voor dat giftige stoffen worden afgevoerd en het stimuleert de huidregeneratie.
Op het menu: Voeding met een hoog vochtgehalte (groente en fruit, melkproducten) en antistress-voeding met magnesium (groene groente, volkoren graanproducten, amandelen, chocola) of met kalium (fruit (banaan), groente en bepaalde zetmeelproducten zoals aardappel).

go to top