OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

12 tips om haaruitval tegen te gaan

Vind je meer haar in je haarborstel dan normaal? Raak niet in paniek, maar lees onze tips om de strijd tegen haarverlies aan te gaan! Ben jij veroordeelt tot een leven met dun haar zonder volume? Geen probleem, hier volgen onze beste tips om volle lokken te krijgen.

1. Stop nu met klagen!

“Ik heb zo veel klanten gehad die boos waren omdat zij vonden dat ze dun of dunner wordend haar hadden”, zegt hairstylist Fred Birault. “Tegen hen zeg ik: ‘Ik beloof je dat alles goed komt, dun haar is echt niet het einde van de wereld!’”

2. Pak het probleem aan bij de aanzet.

Hoewel haaruitval door tal van verschillende factoren veroorzaakt kan worden is het fenomeen zelf vrij gemakkelijk uitgelegd. Haar valt uit doordat de haar niet meer goed vast zit aan de hoofdhuid.  Met andere woorden is haaruitval het resultaat van een verzwakt haarzakje op een ongezonde hoofdhuid.

Dit betekent dat wanneer je haarverlies wilt aanpakken je het beste voor producten kunt gaan die het probleem bij de aanzet aanpakken. Producten die de haarzakjes versterken en ook de hoofdhuid verbeteren om zo de groei van sterker haar op een gezonde hoofdhuid te bevorderen.

3. Kies de juiste shampoo

Naast een kuur tegen haaruitval kan je ook overwegen een shampoo te gebruiken die speciaal voor haar is dat te kampen heeft met uitval. Idealiter kies je een sulfaatvrije shampoo voor een milde reiniging van een gevoelige haaraanzet Tot slot, wees extra voorzichtig met het uitspoelen van je haar en let op dat al het schuim goed is uitgespoeld.

4. Wees voorzichtig met je haar

Wanneer je merkt dat je meer haar verliest dan voorheen kan het goed zijn om extra voorzichtig te zijn wanneer je je coupe in model brengt. Borstel niet te hard en gebruik een versterkende conditioner dat je haar ontwart en helpt beschermen tegen breken.

Probeer je haar niet te veel in een staart te dragen, los haar is het beste. Daarnaast kan je beter afzien van het kleuren van je haren. Haarkleurproducten bevatten vaak chemicaliën die er voor kunnen zorgen dat je haaruitval toeneemt. Tot slot is het wijs om zo min mogelijk gebruik te maken van je föhn of stijltang.

5. Was je haren niet te vaak met shampoo

Heb jij van nature krullen of neigt je haar snel pluizig te worden, laat de shampoo dan voor wat het is. In dit geval bevat je conditioner alle ingrediënten om jouw haar schoon te maken. De ‘No-Poo trend’ (kort voor No shampoo) is perfect voor gevoelig haar, je voorkomt dat jij je huid gaat verzwaren met teveel producten.

6. Trakteer je haar op een massage

Masseer met je vingertoppen de zijkant en de kruin van je hoofd met stevige cirkelende bewegingen. Zo stimuleer je het haar vanuit de aanzet en verbeter je de bloedcirculatie van je hoofdhuid. Hierdoor krijgen je haarzakjes ruimte om te ademen en haargroei te stimuleren.

7. Verander je voedingspatroon

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je de juiste voeding binnen krijgt wanneer je voor je haar wilt zorgen. Bekijk daarom onze lijst met ingrediënten uit voeding die goed zijn voor mooi haar.

8. Stijl je haren anders

  • Dunner haar is vaak makkelijker te stijlen. Hairstylist Fred Birault geeft je een aantal tips voor een mooie kapsel bij dun haar:
  • De lengte van je haar moet op of boven je schouders liggen om verlies aan volume te voorkomen.
  • Wel of geen pony knippen? Wel, zegt Fred, als het matcht met de vorm van je gezicht: “Een rand in je pony kan volume wegnemen bij de rest van je haar, maar het kan ook structuur toevoegen om het gezicht in te kaderen.” ·
  • Een scheiding: Fred is hier geen fan van: “Een grote of heftige scheiding stelt je hoofdhuid bloot, waardoor de haren die dunner zijn bij de wortels benadrukt worden.” ·
  • Less is more! Stijltangen, krultangen, Föhns, trekken, borstelen en kammen, het is allemaal veel te heftig voor dun haar en uiteindelijk zal je blijven zitten met dunnere, zwakkere haren.
  • In plaats daarvan kan je veel beter gebruik maken van de natuurlijke textuur van je haar en de beweging van je haar maximaliseren met een textuur aanbrengend product zoals een mousse.

9. Geef je dunne haar een nieuw kleurtje

Dit is een goede optie, maar niet elke kleur werkt. Haar lijkt dunner als het licht er doorheen schijnt. Dus heel licht of heel donker haar helpen niet als jij je dunne haar meer volume wilt geven. Dit effect wordt zelfs nog versterkt door het contrast met de kleur van je hoofdhuid. Dus welke kleuren moet je kiezen? Donker- of strawberry blond, gouden of honingtinten en licht- tot midden bruine tinten helpen allemaal om jouw dunne haar een vollere look te geven, zonder je haar aan een heftige behandeling te onderwerpen.. Een tip is om slim gebruik te maken van de weerkaatsing van het licht. Door te spelen met de natuurlijke glans van je haar kan je de dunnere plekken verbergen. Hair contouring is de laatste trend en is een geweldige manier als jij je haar een subtiele boost volume wilt geven.

10. Eet gezond

Net zoals bij de rest van je lichaam, heeft je haar behoefte aan verschillende voedingsstoffen. Je haar heeft vooral baat bij vitamine C en eiwitten. En let ook op ongezonde producten die een slechte invloed op je lichaam hebben.

11. Probeer stress te vermijden

Haaruitval door stress is een veelvoorkomend probleem. Probeer te ontdekken waar die stress vandaan komt en zoek een andere manier om er mee om te gaan. Er zijn tal van mogelijkheden om de effecten van stress te beperken en zo je haaruitval tegen te gaan.

12. Stop met roken

Als je rookt kan dat je haargroei behoorlijk in de weg zitten. Rokers hebben vaak futloze of broze haren. Door het roken worden de bloedvaten vernauwd en is de microcirculatie op je hoofdhuid minder goed. Je haren krijgen hierdoor minder zuurstof en kunnen er futloos uitzien. Bovendien kan de vieze geur nog uren in je haren blijven hangen, waardoor jij waarschijnlijk geneigd bent je haren veel vaker te wassen met shampoo.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top