OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een vermoeide huid aan het einde van de dag. Bestaat dagelijkse veroudering?

's morgens zien we er stralend uit, maar 's avonds is dat een heel ander verhaal! Diepe rimpels, donkere kringen onder de ogen, een sombere teint… Hoe kunnen we deze tekenen van vermoeidheid, die elke dag weer de jeugdigheid van onze huid verpesten, bestrijden? Ontdek de mening van een expert.

Wat is dagelijkse veroudering?

's Morgens is het makkelijk om met een frisse huid aan een nieuwe, drukke dag te beginnen. Maar rond 12 uur moet de make-up al wat bijgewerkt worden om de teint een oppepper te geven en de eerste tekenen van vermoeidheid te camoufleren... En 's avonds wordt vaak geconstateerd dat de gelaatstrekken zijn verslapt en de rimpels duidelijker geworden zijn… Gevolg: aan het eind van dag hebben we een vermoeid gezicht. “De zware dag heeft zijn stempel gedrukt op het gezicht”, analyseert Sophie Veyrat. Onze huid verandert tussen 's morgens en 's avonds. Een recente klinische studie laat een fenomeen zien dat de huid verslechtert tussen 's morgens vroeg en 's avonds laat.

De cijfers spreken voor zich en zijn illustratief voor veroudering

 • Verslapping van de gezichtscontour bij 97% van de vrouwen
 • Doffe teint bij 92% van de vrouwen
 • Nasolabiale plooi afgetekend bij 92% van de vrouwen
 • Rimpels en fijne lijntjes rondom de mond bij 82% van de vrouwen

Samengevat kunnen we stellen dat de elasticiteit van de huid afneemt, de kleur van de teint verandert en rimpels dieper worden.

Met welke anti-verouderingscorrecties kunnen we dit fenomeen het hoofd bieden?

Hoe kunnen we deze dagelijkse veroudering, die op de lange termijn de tekenen van veroudering vormt, afremmen? Volgens Sophie Veyrat ligt de oplossing in “het verbeteren van de weerstand van de huid tegen de dagelijkse druk, zodat de vorming van verouderingskenmerken in de loop der tijd beter bestreden kan worden”. En om van 's morgens vroeg tot 's avonds laat al deze verschillende tekenen van huidveroudering aan te pakken, zou het interessant zijn om drie soorten correcties te combineren in een gezichtsverzorging, zodat die samen kunnen beantwoorden aan alle behoeften van de huid. Sophie licht toe:

Een energieke en veerkrachtige huid tot 's avonds laat

Voor een huid die zowel 's avonds als vroeg in de ochtend straalt als een jonge huid, richten we ons op werkstoffen die een egaliserende werking hebben op de huid en die strijden tegen expressierimpels en rimpels die zich in de loop van de dag vormen. Door deze te combineren met andere actieve werkstoffen die bekend staan om hun vermogen om de huid te stimuleren en te ontlasten, of die kunnen werken tegen tekenen van vermoeidheid, zoals donkere kringen en wallen, en glansverlies, zal de huid er veerkrachtiger en frisser uitzien, zelfs na een lange dag.

Duurzame stevigheid en glans

Op de lange termijn, zal de combinatie van een antioxidant en een actieve werkstof die de opperhuid kan verdikken, een dubbele werking hebben. Ze zullen een doffe teint tegengaan, om een stralende huid te behouden maar ook de structuur versterken en de gevolgen corrigeren van huidveroudering die zich op de lange duur ophopen.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

Onze expert

Sophie Veyrat
Hoofd Ontwikkeling Laboratoires Vichy Huidverzorging

De oplossing van Vichy

 • Nachtcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv

  LIFTACTIV SUPREME

  Anti-Rimpel Nachtcrème

  Nachtcrème

  Voor vrouwen vanaf 40, met een droge tot zeer droge huid.

 • Om alle soorten rimpels te vervagen, zelfs diepe en verticale rimpels.

  LIFTACTIV SUPREME

  Serum 10 Ogen en Wimpers

  Oogcontour crème

  Voor alle vrouwen vanaf 35 jaar, die hun blik zichtbaar willen veranderen, tot in de wimperpuntjes.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4