OK

OK Cancel

Thank you

Close

Huidveroudering met goede voeding helpen tegengaan

Welke vrouw droomt er nou niet van om een mooie huid te hebben op oudere leeftijd? Maar wat is precies het geheim hiervan? De rijpere huid vraagt meer aandacht, zowel qua verzorgingsproducten als qua voeding. Ontdek samen met Vichy welke voedingsingrediënten uw bron van jeugdigheid kunnen helpen beschermen.

De rijpere huid van binnenuit voeden

Volgens voedingsdeskundige Dr. Martine Pellaë is een mooie huid afhankelijk van de voeding die iemand nuttigt. “De menopauze brengt belangrijke fysiologische veranderingen met zich mee. Als de voeding goed wordt aangepast, kan ze helpen bij het opvangen van bepaalde tekorten en gewichtstoename beperken.” Na het aanbreken van de menopauze, daalt de reële absorptiecoëfficiënt van calcium met 30% en verdubbelt de vraag naar vitamine D. Calcium is belangrijk voor uw botten, het is daarom raadzaam om melkproducten als kaas en yoghurt te eten, indien nodig kan dit zelfs mager gegeten worden. Vitamine D kunt u met name binnen krijgen door zalm, tonijn of schaaldieren te eten.

Goede vetten voor de droge huid

Maar welke ingrediënten bezorgen u een mooie huid op latere leeftijd? Het antwoord hierop van Florence Benech, Directrice van Laboratoria L’Oréal Cosmétique Active is het verhogen van de essentiële vetzuren, zoals omega 3 en 6. “Deze vetten dragen bij aan de versterking van de huidbarrière. Meer dan nuttig, gezien de leeftijd en de menopauze verantwoordelijk zijn voor de vertraging van het huidmetabolisme. Ze ziet er minder stevig uit, minder glad, droger en doffer uit…” Een klinische studie van het Onderzoekscentrum van L’Oréal toont aan dat een van de meest zichtbare tekenen van de postmenopauze een droge huid is. De huid ondergaat zelfs een daling van 57% aan vetten. Deze vetten kunnen worden aangevuld met essentiële vetzuren. Allereerst door cosmetische producten speciaal ontwikkeld voor de verzorging van het gezicht, zoals die van Néovadiol. Daarnaast is voeding ook een optie om vetten aan te vullen.

Volgens Dr. Pellaë is het belangrijk om goed op te letten wanneer u voedingsingrediënten met omega 3 en 6 nuttigt. “Het doel is om een goed evenwicht tussen omega 3 en 6 te vinden. Echter, industriële voedingsmiddelen die rijk zijn aan zonnebloemolie en voedingsstoffen van dierlijke oorsprong, bevatten veel omega 6 ten koste van omega 3.” Kortom, welke voedingsstoffen kunt u nou kiezen na het aanbreken van de menopauze om uw huidkwaliteit te verbeteren? Hieronder kunt u een lijst vinden met essentiële ingrediënten die nodig zijn om uw huidkwaliteit te kunnen verbeteren en helpen om uw jeugdige bron te beschermen.

Granen en oliën voor thuis

Koolzaadolie (voor een betere smaak kunt u ook olijfolie gebruiken)
Lijnolie of lijnzaad
Sojaolie, Notenolie, tarwekiemolie

Magere en vette vis

Vis met goede vetten: Makreel – Zalm – Haring – Sardines – Forel – Tonijn – Paling – Ansjovis – Heilbot – Rivierbaars – Griet – Zwaardvis. Magere vis: Lot – Wijting – Kabeljauw –Tong – Schar – Koolvis – Goudbrasem – Schelvis – Gul – Snoekbaars – Zeeforel – Rog – Zeebaars - Zeewolf – Tarbot – Roodbaars

Peulvruchten

Hazelnoten – Walnoten – Pistachenoten – Cashewnoten – Amandelen

Rijk aan omega 3: Eieren, vlees en gevogelte

U kunt het beste kiezen voor dieren die in de open lucht zijn gekweekt of die voeding als gras, luzerne of lijnzaad eten.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top